El jutjat ja investiga un delicte de lesions imprudents

L'ensorrament de la plataforma de Vigo es converteix en una lluita política entre PSOE i PP

La Xunta: el rellevant és si l'Ajuntament va comprovar que el festival es podia celebrar al port

Abel Caballero: El Partit Popular intenta enganyar i intenta mentir, com de forma habitual."

jzwn3v90b6de71gctbylb11100 / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un accident amb més de 400 ferits a Vigo ha acabat convertint-se en un problema polític en el qual PP i PSOE es passen la patata calenta a l’hora d’assenyalar responsables del succeït. La caiguda de la plataforma ha anat seguida d’un foc creuat d’acusacions entre les administracions, amb la qual cosa amb tota probabilitat serà únicament una investigació, ja iniciada, la que dirimeixi responsabilitats. Si fa una setmana el partit conservador denunciava l’estat de la zona, dilluns Ajuntament i Autoritat Portuària xocaven buscant culpables i ara ha entrat la Xunta en escena.

El vicepresident gallec, Alfonso Rueda (PP), ha criticat el primer edil de Vigo, el socialista Abel Caballero, per les seves declaracions després de l’enfonsament d’una part del passeig marítim del port durant un concert del festival O Marisquiño. "Crec que posar-nos a discutir sobre qui era el titular dels terrenys, com està fent l’alcalde de Vigo, és desviar l’atenció del fonamental, que és si es podia o no haver autoritzat un esdeveniment com el que va tenir lloc diumenge a la nit a la zona on va tenir lloc", ha dit a la Ser.

Caballero va explicar aquest dilluns que la part del passeig marítim que es va ensorrar estava assentat sobre una estructura de formigó antiga que va ser la que va col·lapsar i que és aliena al conveni firmat entre el Port de Vigo i l’Ajuntament el 1992 per al manteniment de zones de confluència entre el port i la ciutat.

En aquest sentit, ha indicat que és l’Ajuntament el que "podia haver dit que no se celebrés l’activitat i va dir que sí", al concedir la llicència als organitzadors de l’esdeveniment. Per tant, creu que l’important és saber si el Consistori va fer les comprovacions necessàries en el lloc per concloure que "per als milers de persones que es preveu" que acudeixin al festival, "aquesta activitat és segura en aquest lloc". 

Cortines de fum i mentides

Rueda, que considera un "petit miracle" que les conseqüències no hagin sigut més greus, ha lamentat també que l’alcalde, hagi retret al president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, que no fos present en el lloc del sinistre. "És una evidència més" que probablement no li interessa parlar del fonamental, que és si l’Ajuntament va fer o no les comprovacions perquè es realitzés l’esdeveniment", i per això intenta generar "cortines de fum", ha manifestat.

Per la seva banda, Caballero ha denunciat que el PP prova d’utilitzar l’assumpte amb interessos polítics: "La zona de què parla el Partit Popular es va reformar pel port. El Partit Popular intenta enganyar i intenta mentir, com de forma habitual."

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el portaveu de l’Executiva Federal del PSOE i alcalde de Valladolid, Óscar Puente, ha acusat Núñez Feijóo de fer-se l’orni quan es tracta d’afrontar les seves responsabilitats i demanar-les quan es tracta d’altres persones.  "Li va faltar temps per buscar" responsabilitats i no va anar a veure els malalts, ha manifestat Puente, qui ha defensat la gestió de Caballero.

El jutjat ja investiga

El jutjat d’instrucció número tres de Vigo, en funcions de guàrdia quan es va ensorrar una passarel·la al festival O Marisquiño, amb el resultat de 428 persones ferides, investiga la presumpta comissió d’un delicte de lesions imprudents, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia. 

Temes:

Galícia