més de 300 ferits al festival O Marisquiño

L'Ajuntament de Vigo coneixia el mal estat de la plataforma desplomada

El Concello va proposar que el consistori arreglés la zona de manera conjunta amb l'Autoritat Portuària

La «caiguda del pantalà s'ha d'haver produït per culpa d'un error estructural i no per un problema de manteniment», diu López Veiga

GRAF5281. VIGO, 13/08/2018.- Un muelle de madera se ha hundido provocando la caída de decenas de asistentes al mar mientras asistían al festival O Marisquiño, esta noche en Vigo. En el lugar trabajan los servicios de emergencia. La Policía Nacional confirma que no ha habido fallecidos tras el accidente aunque hay numerosos heridos. EFE/Salvador Sas / Salvador Sas (EFE)

GRAF5281. VIGO, 13/08/2018.- Un muelle de madera se ha hundido provocando la caída de decenas de asistentes al mar mientras asistían al festival O Marisquiño, esta noche en Vigo. En el lugar trabajan los servicios de emergencia. La Policía Nacional confirma que no ha habido fallecidos tras el accidente aunque hay numerosos heridos. EFE/Salvador Sas
9qpuqqdb9g3s6azjtklnr11100

/

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, ha explicat aquest dilluns que fa una setmana el Partit Popular ja va advertir en el seu compte de Twitter del mal estat de la plataforma que s’ha desplomat durant el festival O Marisquiño aquesta matinada i que s’ha saldat amb més de 300 ferits.

El 7 d’agost passat, Elena Muñoz Fonteriz, presidenta del PP de Vigo i portaveu del grup municipal, va publicar a la xarxa social que el lloc on s’havia de celebrar el festival no estava “en condicions” i que hi havien “fustes trencades” i “puntes a l’aire”. “Esperem pel bé de tothom que no passi res durant ni després de l’esdeveniment”, va afegir.

El PP, en aquell moment, també va recordar que la ciutat de Vigo ja ha hagut de fer front a diverses sentències dels tribunals per indemnitzar ciutadans per lesions sofertes a causa del mal estat de conservació del passeig de fusta que s’ha acabat desplomant.

L’autoritat competent

En declaracions a la premsa, Rueda ha posat èmfasi en aquest premonitori missatge i, a efectes de competències, ha recalcat que, segons la llei d’espectacles, l’ajuntament era l’autoritat que havia de supervisar que es complien els requisits i fer les comprovacions necessàries abans de donar el permís per a la celebració de l’esdeveniment.

L’accident ha destapat també un conflicte entre aquest ajuntament gallec i l’Autoritat Portuària. Aquest mateix dilluns, el president del port, Enrique López Veiga, ha assegurat que la “caiguda del pantalà s’ha d’haver produïtper culpa d’un error estructural i no per un problema de manteniment”. No obstant, dissabte, l’alcalde Abel Caballero passava la pilota al port i l’instava a solucionar els problemes de manteniment de la zona –el passeig d’As Avenidas, una localització que discorre entre el centre comercial A Laxe fins a la seu la Xunta i que pel pas dels anys necessita una reforma immediata.

Així doncs, la mateixa vigília de la caiguda, Caballero assenyalava el Port com a responsable de la necessària reparació del paviment i, com que “no ho farà”, feia aquesta proposta: que el Concello que ell representa i el Port ho arreglessin de manera conjunta, pagant així cada part la meitat de la reparació, una opció no descartada per endavant per cap d’ells.

No obstant, López Veiga ha insistit a esperar l’estudi pericial per identificar les causes de la caiguda, abans de recordar que el Port només posa a disposició els terrenys i que el control de l’aforament correspon a l’organització. De fet, fins i tot va recordar aquest cap de setmana que l’ús del passeig es fixa en ‘Obrir Vigo al Mar’, un conveni subscrit entre Port, Zona Franca i Consistori que no deixa gaire clar de qui és la competència en concret.

L’organització: “Es complien les condicions”

Notícies relacionades

L’organització del Festival O Marisquiño indica en un comunicat que els concerts programats amb motiu d’aquest certamen“complien les condicions de seguretat requerides per la legislació”. També ha afegit que està “a disposició de les autoritats competents per a tot el que puguin necessitar”.

La investigació per aclarir el que ha passat determinarà la causa i també si hi va haver un excés de persones sobre aquesta plataforma. El jutjat que s’està fent càrrec del cas és el d’instrucció número tres, en funcions de guàrdia, ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia.  El recinte portuari on es va produir l’incident es troba al migdia d’avuisota precinte judicial, a l’espera dels informes dels pèrits per delimitar les causes tècniques de l’ensorrament de la passarel·la afectada.

Temes:

Galícia