DURANT EL FESTIVAL 'O MARISQUIÑO'

Accident a Vigo: La jutge investiga si hi va haver delicte de lesions imprudents

Ha demanat pericials i recollir documentació d'ajuntament, Port i organitzador de l'esdeveniment musical

Posa èmfasi als informes relatius al pla de seguretat

jcarbo44653263 vigo180813121225

jcarbo44653263 vigo180813121225 / Salvador Sas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Vigo ha acordat que tant policia científica com de judicial facin “les tasques necessàries per a l’esclariment” de l’accident en la clausura del festival ‘O Marisquiño’.

Segons informa el Tribunal Superior de Xustiza de Galícia (TSXG), entre aquestes diligències es troba la realització de pericials i obtenir diferent documentació d’Ajuntament i Port, així com de l’organitzador de l’esdeveniment, “en especial sobre el pla de seguretat”.

Aquest jutjat es trobava en funcions de guàrdia quan es va produir l’accident i s’ha fet càrrec de la investigació oberta per aclarir els motius de l’enfonsament del moll i “les eventuals responsabilitats que se’n puguin derivar”.

Les diligències prèvies (incoades després de rebre un ofici informant del que ha passat i un informe fotogràfic elaborat per la Policia Nacional) se segueixen per un suposat delicte de lesions imprudents, sense perjudici d’ulteriors qualificacions al llarg de la instrucció.

Per a una “millor i més àgil tramitació de la causa”, el jutjat ha decidit que s’obri una peça separada per cadascun dels perjudicats, segons assenyala el TSXG.

Precinte de la zona

Notícies relacionades

La comissió judicial, formada per la magistrada titular del jutjat, la lletrada de l’administració de justícia i un membre del Ministeri Fiscal, es va constituir aquest dilluns a la tarda a la zona dels fets per fer una inspecció ocular.

Després, la jutge va ordenar no només el precinte de la zona que es va ensorrar, sinó de tot l’entarimat per motius de seguretat. Tan sols queda oberta al pas una petita zona que dona accés als pantalans i que, segons afirma el TSXG, no suposa risc per al públic.

Temes:

Galícia