AUDIÈNCIA DE BARCELONA

"Va treure la pistola i em va disparar"

Un tribunal jutja un ludòpata que va intentar assassinar un empleat d'una sala de jocs de Santa Coloma de Gramenet

Les càmeres de seguretat del local van gravar com l'acusat va engegar un tret a la cara a la víctima i la va deixar greument ferida

wcg67saq0qvcjhcpj9zxp31100 / periodico

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Va entrar a la sala de jocs Sport 333 de Santa Coloma de Gramenet. Rigers Hussain era client habitual, tot i que la sort ja no estava del seu costat. Des de feia temps perdia a les màquines escurabutxaques: de 3.000 a 7.000 euros. L’1 de juliol del 2015 va entrar al local. Eren les 19 hores. Va demanar parlar amb un empleat. Després de mantenir una breu conversa amb ell, li va disparar a boca de canó a la cara. Quan era a terra, va intentar rematar-lo.  No el va matar, però va quedar greument ferit. "Va treure la pistola i em va disparar", ha rememorat aquest dilluns la víctima, Pedro, a qui li costa parlar a causa de les ferides sofertes. 

Aquest dilluns ha començat a l’Audiència de Barcelona el judici contra Hussain, d’origen albanès, per a qui el fiscal reclama quinze anys i sis mesos de presó per temptativa d’assassinat, tinença il·lícita d’armes i dos delictes d’amenaces (va apuntar també un altre treballador de la sala i, al carrer, un client). L’acusació pública reclama una indemnització de 184.865 euros per a la víctima. Si l’imputat no la pot pagar, es requereix que ho faci la companyia d’assegurances de l’establiment. 

Hussain va començar a perdre a les màquines escurabutxaques de la sala de joc de Francesc Macià el febrer del 2015. Abans havia guanyat importants premis de fins a 12.000 euros. A l’empleat del local que va resultar ferit li deia en ocasions que volia parlar amb els seus caps perquè li tornessin el 10% de la quantitat gastada, de 50.000 a 60.000 euros. Fins i tot, va amenaçar de mort els administradors del negoci. Els caps del negoci, no obstant, van fer “cas omís” i no van adoptar cap mesura de prevenció en vista d’un risc “evident”, segons la fiscalia.

"Era un client habitual de la sala. Jugava molt a les màquines escurabutxaques. S’hi passava hores. Algunes vegades, quan perdia, venia perquè li’n tornéssim una part, un 10%. Jo no hi podia fer res, però ell insistia que volia parlar amb el cap. Amenaçava d’engegar-li un tret i després suïcidar-se. Estava preocupat i vaig parlar amb l’encarregat. Em sentia amenaçat", ha recordat Pedro. Ningú va prohibir l’entrada a Hussein a la sala de joc. "Jo li vaig recomanar que deixés de jugar, però ell volia recuperar els diners", ha detallat l’empleat ferit.

Dos intents de suïcidi

Aquell 1 de juliol, Hussain va entrar a la sala i va conversar amb Pedro. "Vam parlar uns minuts. No vaig notar que anés borratxo i tampoc estava agressiu, però va treure la pistola i em va disparar", ha assegurat la víctima, a qui li han quedat importants seqüeles després de quatre operacions. Encara té fragments del projectil al cap. Després, segons el relat de la fiscalia, l’acusat va intentar suïcidar-se apuntant al cap. L’arma no va funcionar. Rabiós, va llançar la pistola a terra, la va tornar a agafar i va recol·locar el carregador. Sense més ni més, va apuntar un altre client, que, atemorit, va sortir corrents al carrer, on va caure al “fallar-li les cames”.

Notícies relacionades

A continuació, l’acusat, incideix la fiscalia, va pretendre disparar de nou a Pedro, que jeia ferit a terra. Al no aconseguir-ho, va dirigir l’arma cap a una caixera, tot i que no va prémer el gallet. Amb desesperació, va intentar una altra vegada suïcidar-se. Tampoc va poder. Al final, va fugir. Els Mossos el van buscar durant dies. El 8 de juliol del 2015 es va entregar al jutjat.  La defensa demana una pena menor i que se li apliqui una sèrie d’atenuants per la seva ludopatia.

El gerent i propietari de la sala de joc ha declarat en la vista que en poques ocasions tenen problemes amb els clients i que mai li va passar pel cap que pogués passar un succés d’aquestes característiques. El testimoni ha explicat al tribunal que Pedro continua treballant amb ells, tot i que en un altre lloc, i que "l’intenten ajudar tant com poden". L’acusat declararà dimecres vinent.

Temes:

Assassinats