Als EUA

Johnson & Johnson, obligada a pagar 4.700 milions per 22 casos de càncer en dones

Les pólvores de talc de la companyia han portat J&J a haver de fer front a més de 9.000 litigis

unknown-30

unknown-30

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un jurat als Estats Units ha ordenat a Johnson & Johnson indemnitzar amb 4.690 milions de dòlars 22 dones, i les seves famílies, que van contreure càncer d’ovaris presumptament per haver utilitzat un talc que venia aquesta companyia i que tenia amiant (asbest).

El veredicte és l’últim resultat d’una sèrie de milers de demandes presentades contra Johnson & Johnson per la qüestió del talc. Segons l’advocat de les víctimes, Mark Lanier, el jurat, compost per sis homes i sis dones a Saint Louis, va emetre la seva sentència a favor de les demandants després d’un judici que ha durat sis setmanes i vuit hores de discussions. La indemnització es divideix en 550 milions de dòlars en danys compensatoris i 4.140 més en danys punitius. Es tracta de la indemnització més alta que afronta fins a la data Johnson & Johnson,que té prop de 9.000 casos similars oberts.

Sis víctimes mortals 

Notícies relacionades

Les demandants, sis de les quals ja han mort, van acusar el fabricant de productes de cura personal i per a nadons d’haver contribuït al desenvolupament del seu càncer d’ovaris amb les seves pólvores de talc amb amiant des dels anys 1970.

"Durant més de 40 anys Johnson & Johnson ha encobert l’evidència de l’existència d’asbest als seus productes", ha assegurat Mark Lanier en un comunicat. La companyia ha assenyalat que està "profundament decebuda amb el veredicte". Johnson & Johnson, que ja va anunciar que recorrerà el veredicte, defensa que els seus productes de talc ni contenen amiant ni són causants de càncer.

Temes:

Càncer