L'EMPRESA RECORRERÀ

Milionària condemna Johnson & Johnson

Haurà de pagar 65 milions a la família d'una dona que va morir de càncer després de fer servir durant anys talc i altres productes de l'empresa

unknown-30

unknown-30

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Johnson & Johnson ha sigut condemnada a pagar 72 milions de dòlars (més de 65 milions d'euros) a la família d'una dona que va morir de càncer després de fer servir durant anys talc per a nadó i altres productes de l'empresa, que aquest dimecres va rebutjar la sentència i estudia les seves opcions legals.

Un jurat popular de Missouri va decidir dilluns a la nit a favor dels familiars de Jacqueline Fox, que van interposar una demanda civil contra J&J per haver ocultat durant anys als consumidors els riscos del talc en productes cosmètics.

"Aquest veredicte tira per terra dècades de ciència que demostren la seguretat del talc com a cosmètic en molts productes i, encara que entenem els familiars, hi estem totalment en desacord", va dir una portaveu de l'empresa al canal de televisió CNN.

Es tracta del primer veredicte en un tribunal dels Estats Units a favor d'un afectat, segons el qual els familiars de Fox tenen dret a rebre una indemnització de 10 milions de dòlars i 62 milions més per danys i perjudicis de caràcter punitiu.

CÀNCER D'OVARIS

Els advocats de la família Fox van assegurar en la demanda que la dona va utilitzar durant dècades talc per a nadó i altres productes de Johnson & Johnson i fa tres anys li van detectar un càncer d'ovaris i va morir el 2015.

Pels membres del jurat, la multinacional és responsable de frau, negligència i conspiració al considerar provat que coneixia des de fa anys els riscos per a la salut de l'ús de productes amb talc, però no en va alertar mai els consumidors.

Notícies relacionades

El cas de Fox és una de les prop d'un miler de demandes similars a què s'enfronta Johnson & Johnson als tribunals de Missouri i Nova Jersey i ara l'empresa està estudiant les seves opcions legals.

Investigadors de l'Escola de Medicina de Pittsburgh van publicar l'any 2005 un estudi en què se suggereix que les dones que eviten el talc en la higiene genital tenen menys probabilitats de desenvolupar càncer d'ovaris.

Temes:

Càncer Empreses