Toros de Victoriano del Río Cortés

Veloç i net sisè 'encierro' de Sant Fermí altre cop sota la pluja

Aquest dijous hi ha hagut menys presència de corredors

yn8cckxiozytwcc65vnqc1100 / periodico

2
Es llegeix en minuts

Els toros de la ramaderia madrilenya de Victoriano del Río Cortés han protagonitzat un ‘encierro’, el sisè de les festes, veloç i net, com és habitual amb aquesta ramaderia i sense ferits per cornada de toro.

Fins al Complex Hospitalari de Navarra ha sigut traslladat un corredor habitual de l’‘encierro’ amb un traumatisme cranioencefàlic lleu i un altre ferit ha sigut conduït al centre assistencial Doctor San Martín, segons el comunicat mèdic facilitat pel servei d’Urgències.

La pluja altre cop ha acompanyat la carrera, que ha durat 2 minuts i 20 segons, amb un ramat liderat en gran part del recorregut per dos toros negres i tancat per un castanyer que, tot i que s’ha separat en alguns moments dels seus germans, no ha arribat a quedar-se despenjat.

Moments de tensió

Amb menys presència de corredors, s’han viscut alguns moments de tensió al revolt de l’Estafeta, ja que ha quedat algun corredor atrapat entre la paret i els toros, i a Telefónica, on un dels victorians ha caigut momentàniament a terra molt a prop de la tanca.

Puntual a les vuit del matí el ramat ha sortit dels corrals de Santo Domingo, perfectament agrupat amb un esqueller liderant el grup, al costat del qual s’ha situat des dels primers metres un toro negre, que no ha abandonat la posició de cap.

Així han contactat amb els primers corredors i han realitzat agermanats aquest tram, tot i que el toro castany ha començat a quedar-se una mica endarrerit.

Ja a la plaça Consistorial el toro negre s’ha posat al capdavant i ha començat a liderar el grup, que ha travessat aquest lloc amb gran rapidesa, cosa que ha provocat que un d’ells rellisqués a l’entrar a Mercaderes, tot i que s’ha aixecat ràpidament.

A gran velocitat han creuat aquest carrer i s’han dirigit cap al revolt d’Estafeta, que han salvat sense caigudes, tot i que amb l’ensurt per a alguns corredors que al principi del carrer s’han vist emparedats.

Perill i tensió

Sense perdre el ritme i amb dos toros negres avançats en aquest tram els corredors han tingut més espai per a les seves carreres, ja que el ramat s’ha anat estirant i ha creat espais entre els braus, que han colpejat més d’un mosso amb el tos i els han fet caure a terra.

Notícies relacionades

A Telefónica un victorià ha relliscat i s’han repetit les caigudes dels corredors, fet que ha donat lloc a moments de perill i de tensió, com al carreró d’accés a la plaça, on a més del toro caigut un altre dels toros s’ha acostat a la tanca dreta passant les banyes al costat de la cara d’un corredor.

En aquests últims metres el grup s’ha dividit en dos i d’aquesta manera han entrat de tres en tres a la plaça de toros, on sense problemes s’han dirigit al corral.

Temes:

Sant Fermí