Decisió immediata

L'Audiència Provincial ordena l'ingrés immediat a la presó del professor del Valdeluz

Els jutges desestimen així la posada en llibertat que demanava la defensa

jgblanco25049280 madrid 13 02 2014 sociedad colegio valdeluz situado en el ba180520163519

jgblanco25049280 madrid 13 02 2014 sociedad colegio valdeluz situado en el ba180520163519

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Secció 23 de l’Audiència Provincial de Madrid ha ordenat l’ingrés immediat a la presó del professor condemnat per 12 delictes d’abusos sexuals en el 'cas Valdeluz', després de celebrar-se avui l’audiència breu de presó sol·licitada pel Ministeri Públic.

El tribunal ha tingut en compte per prendre la decisió el principal argument exposat per Fiscalia, el "risc de fuga" i, igualment, tot i que en un segon terme, ha valorat la possibilitat de reiteració argumentada per les acusacions particulars.

La secció ha analitzat amb deteniment els dos informes mèdics presentats per la defensa, un respecte a l’estat de salut de la seva dona i un altre respecte a un episodi d’ansietat que pateix l’interessat.

"Els jutges comprenen la situació personal del condemnat, però entenen que no són prou motius per no adoptar la mesura cautelar de presó", han informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), i ha assenyalat també que el professor està sent conduït a la presó.

Lesacusacions particulars havien reclamat aquest dijous l’ingrés immediat a la presó per al professor, a l’entendre que hi ha risc que pugui tornar a delinquir.

D’altra banda, la defensa del docent, representada pel lletrat Ramón Muñoz, ha al·legat que la sentència encara no és ferma i queno hi ha risc de fuga, ja que té una família "estructurada", és propietari de diversos béns, no té recursos dineraris i ha d’atendre la seva dona, malalta d’alzheimer i dependent "cent per cent" de les seves cures (per a la qual cosa ha presentat un informe mèdic durant la vista).

Al seu torn, ha afegit que està rebent tractament psiquiàtric i que pateix una "forta" ansietat, situacions que descarten també un possible risc de fuga. A més, ha destacat que el professor jutjat per abusosha complert "escrupolosament" totes les mesuresi requeriments imposats durant el procés.

L’Audiència Provincial de Madrid va condemnar a un total de 49 anys, 5 mesos i 21 dies de presó l’exprofessor de l’escola Valdeluz Andrés D.D. per dotze delictes d’abús sexual comesos contra alumnes d’aquest centre escolar entre el 2004 i el 2014, tot i que passarà a la presó com a màxim un total de 20 anys.

Notícies relacionades

El tribunal conclou que l’acusat era un professor "estimat i valorat", i la seva relació amb els seus alumnes era "pròxima i afectuosa"; organitzava festes a l’acadèmia, així com viatges d’estudis, i a l’estiu, barbacoes a casa seva, i "totes les denunciants sentien per ell una admiració superior a la normal".

Segons l’Audiència Provincial, aquesta proximitat que tant posava en pràctica la va aprofitar l’acusat "per tocar les alumnes i satisfer el seu desig i impulsos sexuals, començant amb petons, abraçades, pessigolles, fins a anar augmentant els tocaments progressivament i gradualment en el temps, a poc a poc, per arribar a grapejar cames cap a engonals i zona vulvar i interior de les cuixes, esquena, pits i natges".