Abusos sexuals

La Fiscalia demana l'ingrés a presó del professor del Valdeluz

La defensa n'ha demanat la posada en llibertat al descartar que pugui fugir del país

valdeluz

valdeluz

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Les acusacions particulars en el ‘cas Valdeluz’ han reclamatl’ingrés a la presó immediat per al professor condemnat a gairebé 50 anys de presó per una dotzena d’abusos sexuals a escolars menors, ja que entenen que hi ha risc que pugui tornar a delinquir.

D’altra banda, el docent ha tornat a defensar la seva innocència durant la vista breu per decidir si ingressa ja a la presó, mentre que el seu lletrat ha descartat qualsevol risc de fuga, ja que s’ha de cuidar de la seva dona, que té alzheimer.

Durant la sessió celebrada a l’Audiència Provincial de Madrid, la fiscalia ha sol·licitat la presó comunicada i sense fiança per al docent, ja que això evitarà el risc de fuga. L’acusat ha entrat pel garatge en un vehicle.

Totes les acusacions particulars s’han sumat a aquesta sol·licitud i fins i tot una ha demanat que l’entrada a la presó també sigui incomunicada, ja que temen la possibilitat d’una "reiteració delictiva" per aquest professor.

D’altra banda, la defensa del docent, representada pel lletrat Ramón Muñoz, ha al·legat que la sentència encara no és ferma i que no hi ha risc de fuga, ja que té una família "estructurada", és propietari de diversos béns, no té recursos dineraris i ha d’atendre la seva dona, malalta d’alzheimer i dependent "cent per cent" de les seves cures (per a la qual cosa ha presentat un informe mèdic durant la vista).

Al seu torn, ha afegit que està rebent tractament psiquiàtric i que pateix una "forta" ansietat, situacions que descarten també un possible risc de fuga. A més, ha destacat que el professor jutjat per abusos ha complert "escrupolosament" totes les mesures i requeriments imposats durant el procés.

Per tant, entén que es poden aplicar altres mesures que garanteixin l’absència de risc de fuga, com la retirada del passaport o instal·lar-li un localitzador per tenir vigilats els seus moviments.

En aquest sentit, el docent ha intervingut breument en la vista per assegurar que "no abandonarà" la seva dona, ja que l’ha de cuidar, i que ha col·laborat sempre amb la justícia, malgrat que manté la seva innocència.

Notícies relacionades

En vista d’aquests arguments, les acusacions particulars han rebutjat els arguments de la defensa del professor, ja que, precisament, com que disposa d’una família estructurada poden cuidar la dona altres dels seus membres.

Mentrestant, la defensa de l’escola Valdeluz, Jesús Mandri, ha indicat en declaracions als mitjans que no està presa la decisió del centre de recórrer o no la sentència de l’Audiència Provincial que declara la responsabilitat civil subsidiària de la institució, però entén que hi ha arguments per poder fer-ho. Al seu torn, ha assegurat que aquesta responsabilitat civil "només" s’ha declarat en el cas de sis de les víctimes.