PEDERÀSTIA EN UNA ESCOLA

Condemnen a 49 anys l'exprofessor de l'escola Valdeluz que va abusar de nenes

El fiscal demanava 69 anys per 14 delictes, però al final ha sigut condemnat per 12

video-profesor-abuso / periodico

1
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a un total de 49 anys, 5 mesos i 21 dies de presó l’exprofessor de l’escola Valdeluz Andrés D. D. per dotze delictes d’abús sexual comesos contra alumnes d’aquest centre escolar entre el 2004 i el 2014.

Així consta en la sentència, datada a 3 de juliol, en què el tribunal afirma que l’acusat era un professor "estimat i valorat" i que la seva relació amb els alumnes i les alumnes era "pròxima i afectuosa", pel qual "sentien totes les denunciants una admiració superior a la normal". Aquesta proximitat la va aprofitar l’acusat "per tocar-les i satisfer el seu desig i impuls sexual, començant amb petons, abraçades, pessigolles, fins a anar augmentant els tocaments progressivament i gradualment en el temps, a poc a poc, arribant a grapejar cames cap a engonals i zona vulvar i interior de les cuixes, esquena, sins i natges". De fet, va arribar a refregar "en alguna ocasió el seu penis a la seva esquena o l’acusat va portar la mà d’alguna d’elles al seu membre, per fora de la roba".  

La sentència analitza els casos de cadascuna de les víctimes i només sobre dues no es considera acreditada la conducta. A més, declara també la responsabilitat civil subsidiària del Col·legi Valdeluz, ja que considera que hi va haver una clara culpa ‘in vigilando’ del centre educatiu.

El professor va treballar a l’escola Valdeluz des del 1999 on impartia ètica, música i religió. A més, era també tutor d’alguns cursos de batxillerat i fins i tot regentava l’acadèmia de música Melodía Siglo XXI en un local pròxim al centre escolar, on impartia classes a algunes menors que eren també alumnes seves al Valdeluz.

Petició fiscal

Notícies relacionades

La fiscalia demanarà l’immediat ingrés a presó de l’exprofessor. Fonts de la Fiscalia han informat a Efe que aquesta sol·licitud es basa en la gravetat dels fets declarats provats en la resolució.

La Sala condemna també l’acusat a indemnitzar per danys morals amb un total de 142.000 euros les víctimes i declara la responsabilitat civil subsidiària de l’escola, a les instal·lacions de la qual s’ubicava l’acadèmia de música en què feia classes el condemnat.