01 juny 2020

Anar al contingut

PEDERÀSTIA EN UNA ESCOLA

Condemnen a 49 anys l'exprofessor de l'escola Valdeluz que va abusar de nenes

El fiscal demanava 69 anys per 14 delictes, però al final ha sigut condemnat per 12

Vanesa Lozano

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a un total de 49 anys, 5 mesos i 21 dies de presó l’exprofessor de l’escola Valdeluz Andrés D. D. per dotze delictes d’abús sexual comesos contra alumnes d’aquest centre escolar entre el 2004 i el 2014.

Així consta en la sentència, datada a 3 de juliol, en què el tribunal afirma que l’acusat era un professor "estimat i valorat" i que la seva relació amb els alumnes i les alumnes era "pròxima i afectuosa", pel qual "sentien totes les denunciants una admiració superior a la normal". Aquesta proximitat la va aprofitar l’acusat "per tocar-les i satisfer el seu desig i impuls sexual, començant amb petons, abraçades, pessigolles, fins a anar augmentant els tocaments progressivament i gradualment en el temps, a poc a poc, arribant a grapejar cames cap a engonals i zona vulvar i interior de les cuixes, esquena, sins i natges". De fet, va arribar a refregar "en alguna ocasió el seu penis a la seva esquena o l’acusat va portar la mà d’alguna d’elles al seu membre, per fora de la roba".  

La sentència analitza els casos de cadascuna de les víctimes i només sobre dues no es considera acreditada la conducta. A més, declara també la responsabilitat civil subsidiària del Col·legi Valdeluz, ja que considera que hi va haver una clara culpa ‘in vigilando’ del centre educatiu.

El professor va treballar a l’escola Valdeluz des del 1999 on impartia ètica, música i religió. A més, era també tutor d’alguns cursos de batxillerat i fins i tot regentava l’acadèmia de música Melodía Siglo XXI en un local pròxim al centre escolar, on impartia classes a algunes menors que eren també alumnes seves al Valdeluz.

Petició fiscal

La fiscalia demanarà l’immediat ingrés a presó de l’exprofessor. Fonts de la Fiscalia han informat a Efe que aquesta sol·licitud es basa en la gravetat dels fets declarats provats en la resolució.

La Sala condemna també l’acusat a indemnitzar per danys morals amb un total de 142.000 euros les víctimes i declara la responsabilitat civil subsidiària de l’escola, a les instal·lacions de la qual s’ubicava l’acadèmia de música en què feia classes el condemnat.