Reivindicació

La Ràpita i Alcanar reclamen solucions a l'N-340 en el 40è aniversari d'Els Alfacs

Els ajuntaments recorden que avui dia la carretera segueix amb problemes de manteniment i saturació

Més de 500 veïns del Camp de Tarragona tallen lsN-340 a l’Arboç per exigir la gratuïtat de l’AP-7, en una imatge d’arxiu.

Més de 500 veïns del Camp de Tarragona tallen lsN-340 a l’Arboç per exigir la gratuïtat de l’AP-7, en una imatge d’arxiu. / ACN / JARDI S.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els ajuntaments de Sant Carles de la Ràpita i Alcanar han reclamat aquest dimecres solucions a l’ N-340 amb motiu dels40 anys de la tragèdia del càmping Els Alfacs anys de la tragèdia del càmping Els Alfacs, on un camió carregat de propilè va explosionar i va provocar 215 morts, majoritàriament turistes.

Els dos consistoris han subscrit aquest dimecres un comunicat conjunt en record de les 215 víctimes mortals, els 70 ferits de gravetat i totes les seves famílies, que van patir les "atziagues conseqüències" de l’accident, que un camió carregat de propilè va deflagrar mentre transitava per l’antiga N-340, l’11 de juliol de 1978.

Els dos ajuntaments recorden que avui dia l’N-340 "continua amb problemes", tant de manteniment de la via com de saturació perl’elevat volum de trànsit.

Per això, els ajuntaments de la Ràpita i d’Alcanar reclamen al Govern central que "implementi d’una vegada per totes solucions al problema viari de l’N-340 en el tram de les Terres de l’Ebre, que perjudica greument la ciutadania rapitenca, canareva i ebrenca".

Evitable

Així mateix, els dos ajuntaments recalquen que la tragèdia s’hauria pogut evitar "si les reclamacions de la ciutadania haguessin sigut escoltades i l’Estat hagués desviat l’N-340 de l’interior dels municipis de la Ràpita i Alcanar anteriorment".

Notícies relacionades

Igualment, els dos consistoris agraeixen als serveis d’emergències, mèdics i forenses les ingents tasques efectuades, així com als supervivents i a tota la ciutadania, en general, tant de la Ràpita i d’Alcanar, com dels pobles veïns d’Amposta, Tortosa i Vinaròs, "que es van abocar oferint tot el recolzament i l’ajuda que estava a les seves mans per facilitar els treballs de rescat i d’acollida de les famílies".

Els dos consistoris també han volgut agrair a la família Gianni-Masià, propietària del càmping Els Alfacs, "l’esforç, la vitalitat, la força, la tenacitat i l’empenta que han demostrat durant aquests 40 anys per no defallir, malgrat les doloroses conseqüències d’aquella nefasta tragèdia, i per recompondre, refer i renovar el càmping".