Polèmica

'La manada': l'Audiència de Navarra anuncia avui si els condemnats surten en llibertat

Els cinc joves que van abusar sexualment d'una jove podrien sortir de la presó en espera que la sentència sigui ferma

undefined35697445 violadores chica en san fermines en pamplona julio 2016  los180508130637

undefined35697445 violadores chica en san fermines en pamplona julio 2016 los180508130637

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de gairebé dos anys en presó provisional,l’Audiència de Navarra es pronuncia aquest dimecres sobre la posada en llibertat provisional  la posada en llibertat provisionalla pròrroga de la situació de presó per als cinc membres de ‘La manada’, condemnats a nou anys de presó per abús sexual als Sanfermines del 2016, però absolts d’un delicte d’agressió sexual.

El 7 de juliol que ve venç el termini màxim de dos anys per a la presó provisional. Si finalment la posada en llibertat es concedís, es faria efectiva de manera gairebé immediata, el mateix dia de la publicació de la interlocutòria o l’endemà. La presó provisional, en tot cas, pot allargar-se com a màxim fins a la meitat de la condemna imposada –9 anys de presó–, motiu pel qual es podria prorrogar fins a dos anys i mig més.

A la vista celebrada aquest dilluns, el ministeri fiscal, l’acusació particular i les acusacions populars exercides per l’Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra es van oposar a la sol·licitud de posada en llibertat formulada per la defensa i van reclamar la pròrroga de la presó provisional.

Notícies relacionades

En unes breus paraules davant dels mitjans de comunicació, Miguel Ángel Morán, advocat de la víctima, va assenyalar que tenia "bones sensacions" després de la vista i va esperar que els condemnats no fossin posats en llibertat.

D’altra banda, Víctor Sarasa, advocat de l’Ajuntament de Pamplona, es va referir a la "gravetat dels fets considerats provats" per rebutjar la posada en llibertat i va advertir del "risc de fuga" dels condemnats.  En canvi, l’advocat de quatre dels condemnats, Agustín Martínez Becerra, va afirmar que "el que s’ajustaria a dret” seria que el tribunal atengués aquesta petició de la defensa i que "a partir d’aquí seguís el procediment judicial" fins que es dictés sentència ferma.