canvi ideològic

El Govern espanyol recuperarà la sanitat per a tothom

L'Executiu del PSOE derogarà la reforma sanitària del PP que va retirar la targeta sanitària als immigrants en situació irregular per tornar el dret a la sanitat universal

20180615-atlas-el-gobierno-recuperar-el-derecho-a-la-sanidad-para-los-inmigrantes-irregulares / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern del PSOE ha anunciat aquest divendres que derogarà la reforma sanitària del PP que va retirar la targeta sanitària als immigrants en situació irregular per tornar el dret a la sanitat universal. La mesura està prevista que es dugui a terme d’aquí a sis setmanes.

Així ho ha assegurat la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en la qual ha advertit que és un assumpte "extraordinàriament important" per a tota la societat i de "decència política".

"Avui s’obre un procés de diàleg amb les comunitats autònomes i la societat civil per tornar el dret de la protecció a la salut a totes les persones a l’Estat", ha assenyalat Celaá.

"Mandat internacional"

Notícies relacionades

La portaveu ha explicat que la reforma sanitària es va aprovar a través d’un Reial Decret l’abril del 2012, amb la qual cosa el Govern central n’haurà d’elaborar un de nou per deixar-lo sense vigència.

"Això és una qüestió de decència política, però no només de decència política; aquesta protecció a la salut és, a més, un mandat de tots els organismes internacionals, del’ONU, la UE, l’OMS i, fins i tot, del Defensor del Poble, que va expressar la seva resistència quan el Reial Decret va ser publicat”, ha dit Celaá.