Aquest divendres

Activada l'alerta per Ebola a Palma

Una veïna troba al vestíbul de la seva finca un pot precintat etiquetat com a 'Filoviriade ebola virus ARN'

Simulacre d’Ebola al Clínic, el desembre passat.

Simulacre d’Ebola al Clínic, el desembre passat. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Activada l’alerta per Ebola a Palma. Agents de la Policia Nacional i tècnics del 112 Balears es van desplaçar a les 20.13 hores de divendres al número 96 del carrer Arxiduc Lluís Salvador de Palma després de rebre una trucada alertant de la troballa d’un pot de tipus clínic etiquetat com a 'Filoviriade ebola virus ARN' al vestíbul de l’edifici. La mostra, que estava precintada, va ser trobada per una veïna de l’immoble, que va donar avís immediatament als serveis sanitaris.

Segons han informat el 'Diari de Mallorca', dues dotacions del 112, amb vestits aïllants, acompanyades d’agents de la Policia Nacional, es van personar al domicili i van retirar l’envàs, que immediatament va ser traslladat a l’hospital de Son Espases i aïllat seguint el procediment a menys 80 graus sota zero. La mostra ha estat traslladada a Madrid per ser analitzada, ja que es desconeix si el líquid està o no infectat.

Deu morts a l’Àfrica

Aquesta detecció s’ha produït coincidint amb un nou brot el nord-oest de la República Democràtica del Congo (RDC), que ha causat 10 morts confirmats i 35 casos positius de la malaltia, segons les últimes dades publicades aquest mateix dissabte pel Ministeri de Sanitat.

Amb aquestes últimes dades, les morts totals de persones amb símptomes d’Ebola ascendeixen a 23, al afegir-hi la succeïda a la zona d’Iboko.

Notícies relacionades

Els casos totals d’Ebola, incloent els que encara estan sense confirmar, en les tres àrees afectades (les rurals d’Iboko i Bikoro i la urbana de Mbandaka), se situen en 54: 6 de sospitosos, 13, de probables i 35 de confirmats.

La vacunació continua realitzant-se en les àrees afectades, en la qual es dona prioritat als treballadors sanitaris, a persones que han tingut contacte amb infectats i als contactes dels contactes, en un procés denominat "vacunació en cèrcols".