LLENGÜES

¿Quines són les deu paraules més boniques en català?

Més de 10.000 persones han participat en la votació del repte 'Les deu paraules més boniques en català' amb motiu de l'Any Fabra

El mural de Fontcuberta, aquest dijous.

El mural de Fontcuberta, aquest dijous. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Quines són les deu paraules més boniques en català? Les 10.469 persones que han participat en una votació popular organitzada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat s’han inclinat per les més ‘xiuxiuejants’. Plenes d’africades i fricatives i consonants sonores, si ens posem fonètics. Tot i que el contingut sembla que també ha pesat en l’elecció.

Aquestes són les deu paraules triades en aquesta iniciativa, que s’emmarca en els actes de commemoració del’Any Fabra. 

-Xiuxiuejar.

-Aixopluc.

-Caliu.

-Tendresa.

-Llibertat.

-Moixaina.

-Amanyagar.

-Enraonar.

-Ginesta.

-Atzavara.

Notícies relacionades

Aquestes són les més votades d’entre les 25 finalistes, que havien estat proposades (tuitejant una paraula amb l’etiqueta #RepteFabra3) per 131 usuaris en la primera fase del concurs, que es va desenvolupar del 26 d’abril al 3 de maig.  Entre els participants en aquella primera fase s’han sortejat 10 bitllets per a dues persones a la ruta Pompeu Fabra: els guanyadors són @climentblasco, @Catxiiing, @PattyGrasReyner, @GAmadorHdz, @mmoliveras, @Capcurucull, @Mireiaaaaaa3, @lloverroda, @antonicomesgene i @lurdesborrell.

 Les deu paraules més votades es mostraran al Pavelló de les Llengües (‘Talepaviljoen’) del projecte Terra de Llengües de la capitalitat europea de la cultura 2018 que se celebra a la ciutat holandesa de Ljouwert. A l’exterior del pavelló, s’exposaran en un jardí les 10 paraules més boniques de diversos idiomes.