REACCIONS

L'ONU critica que la sentència de 'La manada' "subestima la gravetat" del fet

La portaveu de l'organització de les Nacions Unides dedicada a promoure la igualtat de gènere, ONU Dones, diu que s'incompleixen les "obligacions clares" per protegir les dones

zentauroepp43152732 manada180502183459

zentauroepp43152732 manada180502183459 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts

ONU Dones, l'organització de l'ONU dedicada a promoure la igualtat de gènere, ha lamentat en una nota la sentència de nou anys de presó imposada als integrants de 'La manada'  per abusos sexuals. La coordinadora executiva de l'ONU Dones per a l'assetjament sexual, Purna Sen,  assegura que sentències com la dictada a Espanya al cas de 'La manada' "subestimen la gravetat" de la violació i suposen un incompliment de les "obligacions clares" que existeixen perquè es respectin els drets de les dones. «Les dones han de rebre justícia», assenyala.

Purna Sen recorda que la violència sexual és un fenomen "global" a què "cap organització o país no és immune". "Massa dones senten que no les escolta ningú, que no les creu ningú o que no es preocupa ningú per elles», afegeix.

Notícies relacionades

L'assetjament sexual, diu, és un clar exemple de «violència contra les dones» i els responsables han de retre comptes dels seus actes. «La impunitat per les violacions de drets humans impregna la cultura de la violació, culpa i jutja les víctimes pels danys que els han causat a elles, i no se'ls pot permetre que continuï succeint, fins i tot als sistemes judicials", afegeix.

Sen aplaudeix les dones que han sigut «valentes per parlar, malgrat els riscos», i que ens «demanen comptes a tots». Ha citat Espanya entre els països on les dones han impulsat el moviment #MeToo o #YoTambién, i han «envaït els carrers, clamant contra la violència a què s'enfronten i anant en solidaritat amb les seves germanes".