La sentència de 'La manada' es cola al ple de l'Eurocambra

El Parlament Europeu debatrà aquest dimecres sobre l'aplicació a Espanya dels estàndards internacionals sobre violència sexual

Una majoria d'eurodiputats donen suport a la modificació de l'agenda per incloure un debat d'última hora

zentauroepp43084408 manada180501181647

zentauroepp43084408 manada180501181647

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez / Bruselas

La polèmica sentència sobre ‘La manada'no només ha indignat a Espanya. El cas també ha arribat al Parlament Europeu quan, a proposta del grup de l'Esquerra Europea, s'ha decidit incloure en la minisessió plenària que ha començat aquest dimecres a Brussel·les un debat sobre l'aplicació a Espanya delsestàndards internacionals sobre violència sexual.

La iniciativa, defensada per l'eurodiputada de Podem Tania González, ha tirat endavant amb 188 vots a favor, 136 en contra i 20 abstencions, cosa que significa que el debat se celebrarà finalment aquest dimecres. «Moltes dones espanyoles se senten més protegides per les institucions judicials avui que fa una setmana quan l'Audiència de Navarra va emetre una sentència delirant en relació amb un cas de violació múltiple», ha explicat a l'inici del ple relatant amb grans trets els fets.

Notícies relacionades

«El Conveni d'Istanbul reconeix el concepte de violació com tot acte sexual sense consentiment i només 6 països europeus han adaptat la definició», ha afegit. Espanya és un dels que no ho han fet i segons el parer del seu grup la situació requereix un debat. «Ens sembla imprescindible tenir aquest debat per instar a reconèixer i harmonitzar les normatives en tots els estats membres i que una cosa així no torni a succeir», ha reclamat.

La representant del PP, Rosa Estarás, ha remarcat que el debat no ha de derivar en cap crítica a les decisions judicials. «Sí al debat, sí a estudiar modificacions futures però en cap cas posar en qüestió des del poder legislatiu el judicial perquè faríem un flac favor a la confiança que el sistema de justícia requereix».

Temes:

La Manada