Discriminació

Una pizzeria de València nega l'entrada a un grup en cadira de rodes

El propietari va assegurar que "era un embolic" i podia perdre clients

Una persona en cadira de rodes.

Una persona en cadira de rodes. / MARC SÁNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pizzeria Firenze, ubicada al carrer Mestre Palau de València, va negar l'entrada a un grup de persones en cadira de rodes perquè, segons va afirmar el propietari, li anava "malament" que hi anessin persones en cadira de rodes perquè "era un embolic" i perquè temia perdre els seus clients habituals. Així figura en la reclamació interposada per la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana, Cocemfe CV, per la "la discriminació soferta" per un grup de persones amb discapacitat del Centre de Dia de Velluters (València).

Els fets, segons explica el col·lectiu a través d'un comunicat, van passar el dia 12 de gener, al dirigir-se telefònicament un treballador social del Centre de Dia de Velluters a una pizzeria per reservar una taula per dinar, "tal com havia fet en les últimes tres setmanes, en el context d'una activitat d'oci i temps lliure habitual per a persones grans i amb discapacitat del centre".

Aquell dia, en canvi, asseguren, "la resposta va ser negativa per part de l'amo de l'establiment, que va afirmar que li anava malament que hi anessin persones en cadira de rodes perquè era un embolic i perquè temia perdre els seus clients habituals, tal com figura a la reclamació.

"Clara discriminació" 

El president de Cocemfe CV, Javier Segura, ha lamentat que aquests fets "es continuen produint a l'hora d'atendre consumidors amb discapacitat": "El dret d'admissió no ha d'emparar actituds clarament discriminatòries per motiu de discapacitat. Aquests fets suposen per als que els pateixen una ofensa especialment dolorosa, que atempta al dret a participar en igualtat de condicions en la vida de la comunitat", ha afirmat.

Notícies relacionades

Segura ha afegit que des de l'entitat "seguiran treballant per sensibilitzar la societat sobre la igualtat en drets de les persones amb discapacitat i formant sobre un tracte adequat al col·lectiu en tots els àmbits per trencar les barreres actitudinals que encara perviuen en la societat".

Sandro, gerent de la pizzeria, ha assegurat en declaracions a Ràdio València que el seu local té capacitat per a 45 persones i que no podia atendre les 20 persones en cadira de rodes perquè li "deixaven bloquejat el local" i "notava que estava perdent clients".