Un terrorista de la Rambla, condemnat a sis mesos per maltractament

Driss Oukabir, a la presó per presumpta implicació en l'atac, té prohibit acostar-se a 500 metres de la seva dona

zentauroepp39765317 gra005 madrid 22 8 2017  dris oukabir  uno de los cuatro det170822094020

zentauroepp39765317 gra005 madrid 22 8 2017 dris oukabir uno de los cuatro det170822094020 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat Penal número 6 de Girona ha condemnat a mig any de presó per maltractar la seva parella Driss Oukabir, presumpte membre de la cèl·lula terrorista que l'agost passat va atemptar a la Rambla de Barcelona. La fiscal havia sol·licitat 19 mesos de presó, 11 mesos per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar i vuit mesos per un altre de coaccions lleus, també en l'àmbit de la violència domèstica, i que no es pogués acostar a la parella durant sis anys.

La sentència de la titular del Penal 6, a més de la pena de privació de llibertat, li prohibeix portar armes durant un any i un dia i acostar-se a menys de 500 metres de la seva dona durant un any i mig. Del delicte de coaccions lleus en l'àmbit de la violència domèstica de què també estava acusat, Oukabir ha sigut absolt.

La jutge ha considerat provat que, en data no determinada, però cap al gener del 2017, quan era en l'escala de l'edifici del número 18 del carrer de Pla de Ginebret, a Ripoll, on convivia amb la seva parella, "amb intenció de menyscabar la integritat física de la seva parella la va agafar amb força pels cabells i la va arrossegar escales amunt, sense que consti que li causés cap lesió".

Discussió

Driss Oukabir, germà de Moussa Oukabir, un dels terroristes que van morir tirotejats pels Mossos d'Esquadra a Cambrils, va ser detingut el 23 de juliol del 2017 per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar, pel qual el jutge li va imposar una ordre d'allunyament de la parella.

Notícies relacionades

Segons el fiscal, els fets van passar quan va començar una discussió entre l'acusat i la seva parella mentre eren a l'escala de la vivenda. Oukabir només estava acusat per la fiscalia ja que la seva dona no va testificar en contra seva i va negar els fets relatats per la fiscal. "Si després de tot el que ha passat encara estic amb ell és per alguna cosa", ha declarat.

El suposat gihadista, que va negar totes les acusacions, va declarar mitjançant videoconferència des de la presó de Soto del Real, on està ingressat per ordre de l'Audiència Nacional per presumpta implicació en els atemptats del mes d'agost passat a la Rambla, ja que amb el seu DNI s'hauria llogat la furgoneta amb què es va fer l'atropellament mortal.