Un altre front

L'hivern s'acomiada amb una onada de fred polar

Les previsions indiquen una baixada de temperatures notable per a la setmana que ve

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No canvieu l'armari, encara. Malgrat l'aparent canvi de temps d'aquests dies, amb predomini del sol i un augment de les temperatures, les previsions anuncien pluges per a aquest final de setmana a bona part de Catalunya. I el pitjor encara ha d'arribar: l'hivern s'acomiadarà amb un fred polar la setmana que ve.

Notícies relacionades

L'inici de la setmana que ve estarà marcat per les baixes pressions, que precediran una entrada d'aire més fred procedent del centre i del nord d'Europa. Podria afectar de manera més notable a partir de dimarts i principalment cap a final de setmana. Aquesta anomalia es pot comprovar en temps real aquí, segons el model europeu ECMWF. I es començarà a notar, segons algunes prediccions, aquest mateix cap de setmana:

En paral·lel, l'arribada de la borrasca Gisele a la Península posa aquest dimecres en alerta (groga o taronja) 39 províncies per pluja, neu, onades d'entre 5 i 6 metres i per ratxes de vent que arribaran als 120 quilòmetres per hora, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva pàgina web.