DRAMA A NÍJAR

La mare del Gabriel crida a la calma: "No pot quedar tot en paraules de ràbia"

Patricia Ramírez reconeix que sabia les sospites sobre Quezada i va intentar "estovar-la" amb "amor" perquè "s'ensorrés"

Patricia Ramírez, la mare del Gabriel, demana frenar la ràbia. / JOSÉ LUIS ROCA / VÍDEO VIDEOLAB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb una fortalesa encomiable, Patricia Ramírez, la mare del petit Gabriel, va intentar frenar ahir la ràbia i les ànsies de venjança sorgides a les xarxes socials contra la presumpta assassina del nen de 8 anys, mostrant el seu desig que de tot el que ha passat només en  quedi el pòsit de la bondat i les bones accions dels que es van bolcar en la recerca del seu fill. «En honor al pescaíto –apel·latiu afectuós del seu fill–, que ningú parli més d’aquesta dona, que no aparegui enlloc i que ningú retuitegi coses de ràbia, perquè aquest no era el meu fill i aquesta no soc jo», va assenyalar en una entrevista a Onda Cero i posteriorment en un àudio remès als mitjans de comunicació.

L’endemà de conèixer el tràgic desenllaç de la criatura, i quan les xarxes socials cremaven contra Ana Julia Quezada, companya del seu exmarit i única detinguda per la mort del nen, la mare va utlitzar la temperància i el positivisme mostrat aquests dies. «Que pagui el que hagi de pagar, però que el que quedi d’aquest cas sigui la fe i les bones accions que hem vist per tot arreu i que han fet sortir el més bonic de la gent. No pot quedar tot en la cara d’aquesta dona i en paraules de ràbia», va insistir, fent una crida que «no surti d’ella cap foto» perquè «no es mereix que se li doni cobertura, ni s’ho mereix el Gabriel». «Vull que això acabi  amb el cor de la gent calentet, i no amb la ràbia que aquesta senyora ens ha sembrat», va afirmar. I va demanar que els que vulguin donar-li el seu suport col·loquin a les finestres una vegada més «un peixet amb una paraula bonica» en record del nen.

La mare del Gabriel sí que va reconèixer que coneixia les sospites sobre Quezada, però que «no podia dir res perquè era part de la investigació». I va atribuir just a aquest coneixement les seves paraules en cada compareixença pública. «Tenia l’esperança de poder estovar-la i que s’ensorrés amb tot l’amor que estàvem generant.  Que en algun moment ho deixés anar. Per això apel·làvem a la seva consciència en les nostres compareixences», deixant entreveure que encara pensava que el nen estava amb vida.

Notícies relacionades

En aquest sentit, va explicar que el seu exmarit, Ángel Cruz, està patint molt després de conèixer la detenció de la seva parella com a suposada autora del crim. «Està destrossat, perquè és molt difícil pair la pèrdua d’un fill sabent que l’ha matat la persona que estimaves i que mai podies haver imaginat que fos ella», va assenyalar. «Demano respecte per a ell», va afegir. I va intentar  allunyar qualsevol ombra de col·laboració amb la detinguda. «Ell és una persona meravellosa, que ningú dubti d’ell. Jo estaré al seu costat perquè això ho hem de superar tots dos junts», va afirmar.

No en nom seu

Ramírez també va voler aturar els suposats comentaris, que, en nom seu, estan apareixent a les xarxes socials, i als que «estan utilitzant la mort del meu fill perquè els segueixin». «Els pregaria que mirin dins del seu cor i que, per favor, no ho facin això perquè no soc jo i això no ho han de fer, m’estan causant dolor, perquè jo no vull veure aquestes fotos que posen de pèrdua i, per descomptat, no vull que parlin per mi».