gravació inèdita

Ana: "Ara no puc parlar, que tinc aquí la Guàrdia Civil"

Conversa telefònica amb Ana, parella del pare de Gabriel Cruz

La parella del pare de Gabriel va conversar, freda i tranquil·la, amb un periodista d'EL PERIÓDICO just abans de la detenció

Conversa amb Ana / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La veu al telèfon d'Ana Julia Quezada abans de ser detinguda era la d'una dona que no donava la més mínima mostra de preocupació. Es mostrava fins i tot amigable. Aquesta és la sensació que transmet una conversa telefònica gravada amb ella quan conduïa el vehicle en què portava, al maleter, el cadàver de Gabriel Cruz.

L'enviat especial d'EL PERIÓDICO al lloc dels fets, Manuel Vilaseró, va trucar per telèfon al pare del nen, Ángel Cruz, poc abans del migdia. Es va emportar la sorpresa que respongués ella. Ana li va explicar que l'acabava de deixar i que s'havia emportat el cotxe.

Ella mateixa explica que està al volant i que, quan pugui, li dirà a Ángel que li truqui. Va en el mateix cotxe en què la detindran els agents encarregats del cas. Per l'hora de la gravació i pel que diu just abans de penjar, sembla que és quan ja ha recollit el cos sense vida de Gabriel, l'ha embolicat amb una manta i el porta al maleter.

No transmet la més mínima intranquil·litat. “Espera't, ara no puc parlar, que tinc aquí la Guàrdia Civil i al final em pararan”. No ho diu amb nervis. I, després, s'acomiada: “Vinga, Manuel, 'ciao”.

Així relata Manuel Vilaseró aquell moment a les pàgines d'EL PERIÓDICO:  

"Aquests dies d'alteració, angoixa i alhora esperança vaig mantenir amb Ana alguna llarga conversa en què li comunicava els meus dubtes sobre la seva versió dels fets, compartits també per altres companys de professió. Dubtes que ella refutava amb vehemència però que no s'acaben de dissipar. Al contrari, anaven en augment a mesura que passaven els dies.

Notícies relacionades

Ella responia negativament a totes les peticions d'entrevista perquè, deia, no li volia robar protagonisme a Patricia, la mare. Que el seu paper era protegir el pare. Alguns insistíem amb la idea de sotmetre-la a interrogants que poguessin posar-la al descobert si és que les sospites eren certes.

L'última vegada que vaig tenir contacte amb ella va ser perquè s'havia emportat el mòbil d'Ángel. Jo trucava al pare perquè sabia que estava amb Patricia i m'interessava parlar amb ella. Però el va agafar ella. Em va dir que estava conduint i que ja li donaria l'encàrrec a la seva parella. Vaig insistir i em va dir: «Espera't, mira que ara no puc parlar que tinc aquí la Guàrdia Civil i al final em pararan. Vinga, fins ara, Manel, 'ciao'». La conversa es  va produir a les 11.42 hores, poc abans de la detinguessin i quan ja duia el cadàver al vehicle".