vent i onatge

'Félix' se'n va però manté en alerta 12 comunitats

A Catalunya persisteixen els avisos per vent

'Félix' se'n va però manté en alerta 12 comunitats

Lavandeira jr

Es llegeix en minuts

La borrasca profunda Félix, que durant el cap de setmana ha provocat un fort temporal marítim a gairebé tot Espanya, s'allunya de les costes tot i que encara manté en alerta 12 comunitats per vent i per onades que arribaran als 5 metres, informa l'Agència de Meteorologia (Aemet). A Catalunya persisteix el vent.

Cantàbria i el País Basc tenen activat l'avís taronja (risc important) per temporal marítim amb vent de l'oest, força 8 i intens onatge de fins a 5 metres d'altura.

Al País Valencià es manté activada l'alerta taronja per ratxes màximes de vent que arribaran als 90 quilòmetres per hora en àrees de l'interior sud de la província de València.

Et pot interesar

A les comunitats de Múrcia, Astúries, les illes Balears, les illes Canàries, Galícia, Catalunya, Castella-la Manxa, Aragó, la ciutat de Melilla i Almeria i Granada (Andalusia) persisteix l'alerta groga (risc) per fenòmens costaners adversos o per ratxes fortes de vent; Osca i Conca segueixen amb avís groc per nevada.

L'Aemet avisa que amb l'alerta taronja hi ha un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.