'Félix' posa en risc 47 províncies per vents que podran arribar als 140 km/h

Cantàbria i Astúries es troben en situació de risc extrem per la borrasca

zentauroepp42467867 fotodeldia graf9253  muxia la coru a   espa a   10 03 2018  180311102144

zentauroepp42467867 fotodeldia graf9253 muxia la coru a espa a 10 03 2018 180311102144 / Lavandeira jr

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La borrasca Félix Félixposa aquest diumenge en risc un total de 47 províncies per vents que podran arribar als 140 km/h a Cantàbria i Astúries, en avís vermell (risc extrem). En avís vermell també estaran per fenòmens costaners les províncies de la Corunya i Pontevedra, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A més de Cantàbria i Astúries, que estaran en risc extrem (vermell), el vent tindrà amb risc important (groc) les províncies de Burgos, Lleó, Palència, Sòria, Navarra, València, la Corunya, Lugo, Pontevedra, la Rioja i Àlaba; i amb risc intermedi (taronja) Almeria, Cadis, Còrdova, Granada, Huelva, Jaén, Màlaga, Sevilla, Osca, Terol, Saragossa, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Toledo, Àvila, Palència, Salamanca, Segòvia, Valladolid, Zamora, Barcelona, Girona, Lleida, Ceuta, Madrid, Alacant, Castelló, Badajoz, Càceres, Ourense, Eivissa, Formentera, Mallorca i Múrcia.

En referència als fenòmens costaners, Aemet adverteix que les províncies de Lugo i Astúries estaran en risc importants; i que Almeria, Cadis, Granada, Huelva, El Hierro, Lanzarote, La Palma, Tenerife, Cantàbria, Barcelona, Girona, Eivissa, Formentera, Mallorca, Menorca i Múrcia estaran en avís groc. Així mateix, Menorca estarà en risc per rissagues.

L'avís groc per neu afectarà Granada, Jaén, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Zamora, Càceres, Lugo, Ourense i Astúries; i Osca estarà en risc per desglaç i allaus.

Notícies relacionades

Per la seva part, les precipitacions tindran en avís groc les províncies d'Àvila, Salamanca, Zamora, Càceres, la Corunya, Ourense i Pontevedra.

Previsió per a aquest diumenge

Aquest diumenge l'Aemet avisa que gran part de la Península estarà molt ennuvolada o tapada amb precipitacions, que podran anar ocasionalment acompanyades de tempestes, i ser persistents i/o localment fortes, al sud de Galícia, Pirineu, oest del Sistema Central, Extremadura, oest de Castella-la Manxa, i Andalusia (excepte el seu extrem oriental). Al Cantàbric, la vall de l'Ebre, el litoral est de la Península i a les Balears hi haurà menys nuvolositat i seran poc probables les precipitacions. A les Canàries, hi haurà intervals de núvols, més abundants a les illes de més relleu, on no es descarten pluges febles o localment moderades.