vaga del 8-m

El bisbe de Sant Sebastià assegura que "el dimoni" està en la causa feminista

El prelat José Ignacio Munilla diu a Radio María que el "feminisme radical o de gènere" té com a "víctima la mateixa dona"

muni

muni

1
Es llegeix en minuts

El bisbe de Sant SebastiàJosé Ignacio Munilla, ha carregat aquest dilluns contra el feminisme "radical o de gènere" i ha assegurat que "el dimoni ha fet un gol des de les seves pròpies files" a la causa feminista. Munilla ha reflexionat, en el programa 'Sexto Continente', de Radio María, sobre la vaga feminista de dijous que ve vaga feminista, i ho ha fet diferenciant dos tipus de feminisme, el "femení", que busca la igualtat jurídica i legal entre homes i dones, i el "radical o de gènere", que pretén equiparar en tots els aspectes els dos sexes.

Segons la seva opinió, el "feminisme radical o de gènere" té com a "víctima la mateixa dona i la veritable causa femenina". "És curiós com el dimoni pot fer un gol des de les pròpies files. El feminisme, a l'haver assumit la ideologia de gènere, s'ha fet una mena d''hara kiri'", ha afirmat.

El prelat ha criticat que el feminisme radical defensi les causes de l'"avortament lliure i gratuït", així com "el lesbianisme i el bisexualisme" i també li ha retret que recolzi l'anticoncepció. Ha dit que l'avortament s'ha convertit en un "genocidi femení" perquè en països com la Xina s'utilitza perquè no neixin dones, i alhora ha criticat el "curtterminisme" dels partits polítics per no abordar autèntiques polítiques de natalitat. "Per reactivar la natalitat, s'hay de dignificar la maternitat", ha dit el bisbe.

Notícies relacionades

Munilla ha admès que "hi ha un problema de fons, l'abús envers la dona existeix, hi ha un abús que neix des d'una concepció masclista, en què aquest abús de la força i del poder per part de l'home o de certs homes, es converteix en un pecat contra la dona". Aquest masclisme es deriva, segons el bisbe donostiarra, de viure "a nivell no racional" sinó fer-ho a "nivell animal". "Així es generen relacions masclistes, basades en la llei del més fort", ha reflexionat.

Segons la seva opinió, el cristianisme "ha fet un gran servei a la dignitat de la dona", per exemple "al defensar la monogàmia" i al rebutjar el divorci. "El fet que algú pugui tenir cinc dones redueix la dona a una condició gairebé d'objecte", ha argumentat.