Desaparició a Níjar

Les proves d'ADN confirmen que la samarreta és de Gabriel Cruz

Continua la recerca del nen de 8 anys desaparegut a Níjar (Almeria)

Així ho ha afirmat el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, al seu compte de Twitter. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les proves fetes a la samarreta que dissabte passat va ser trobada a prop de la depuradora de Las Negras a Níjar (Almeria) pel pare de Gabriel Cruz Ramírez, el nen desaparegut des de dimarts passat quan es dirigia des de la casa de la seva àvia a la d'uns familiars en un espai de 100 metres, han certificat la presència d'ADN del menor.

Així ho ha indicat el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, en un apunt a través del seu compte personal de Twitter, en què ha assenyalat que la recerca "continua", ha destacat que "la col·laboració ciutadana és fonamental" i ha demanat a qui tingui alguna pista que truqui al 112, al 062 o al 091.

El ministre i els investigadors s'han posat en contacte prèviament amb la família de Gabriel per comunicar-los aquestes dades, han indicat a Efe fonts del Ministeri.

La samarreta interior va ser localitzada dissabte al costat d'una depuradora, a prop del barranc de Las Águilas, a la barriada de Las Negras, a Níjar (Almeria), pel pare i la seva parella.

Mentrestant, diversos especialistes dels serveis d'emergències juntament amb voluntaris, veïns i familiars han reprès a primera hora del matí el dispositiu de recerca que des de la setmana passada treballa per la localitzar alguna pista sobre el parador del menor, segons ha informat el servei Emergències 112 Andalusia, adscrit a la Conselleria de Justícia i Interior.

A primera hora del matí, s'han reprès les tasques de recerca i rastreig amb la configuració dels primers grups que ja pentinen camins, espais i punts singulars per trobar algun signe del destí del menor.

Notícies relacionades

La recerca se centra aquest dilluns en la revisió del radi de dos quilòmetres des del punt on es va veure per última vegada el nen i els enclavaments especials (mines, pous, basses d'aigua, coves i fins i tot zones d'hivernacle) en un radi extensible de fins a 12 quilòmetres.

Per la seva part, a la biblioteca de Las Negras continua instal·lat el PMA (Centre de Comandament Avançat), des d'on es reben i s'organitzen els grups de recerca, es reparteixen les zones de rastreig, es coordinen les actuacions entre els operatius i s'atenen les persones voluntàries disposades a participar en l'operatiu.