ACCIDENT EL 2006

Reoberta novament la causa de l'accident de metro de València

L'Audiència desautoritza una altra vegada la jutge d'instrucció, que sempre ha cregut que l'excés de velocitat va ser l'única causa

Haurà de citar a declarar com a imputades vuit persones, entre elles l'exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

zentauroepp29907357 metro valencia170523182847

zentauroepp29907357 metro valencia170523182847

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

L'Audiència Provincial de València ha decidit que es torni a reobrir la investigació de l'accident de metro que el 3 de juliol del 2006 va provocar a la capital valenciana 43 morts i va deixar 47 ferits a petició de la fiscalia i de l'associació de víctimes. D'aquesta manera, i com ja va fer anteriorment en diverses ocasions, obligarà el jutjat a seguir amb la instrucció i a practicar noves diligències.

Notícies relacionades

En la resolució feta pública aquest dilluns, la secció segona de l'Audiència li diu a la instructora que "ofereixi la possibilitat de declarar com a investigats" a vuit persones, entre elles Marisa Gracia, exgerent dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el moment de l'accident, als quals en el seu moment no va citar a declarar.

El mes de juny de l'any passat, la jutge Nieves Molina, que es va fer càrrec de la instrucció des de l'inici de la causa, va decidir arxivar la causa per tercera vegada. En les seves resolucions sempre ha defensat que l'excés de velocitat era l'única causa imputable i que al morir el conductor en l'accident no hi ha més responsables.