SENTÈNCIA A GRANADA

Condemnat un pare per dir "maricon" al seu fill per no encertar-la amb els deures

La mare va presentar una denúncia després que la germana li enviés un vídeo amb els insults

L'home li deia "tonto" al nen i li pegava ocasionalment algun clatellot

zentauroepp35445065 madrid  09 09 2016   eva bail n  autora del libro  c mo sobr180209123726

zentauroepp35445065 madrid 09 09 2016 eva bail n autora del libro c mo sobr180209123726 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Audiència de Granada ha condemnat un pare per un delicte lleu de vexacions després que dirigís expressions despectives al seu fill menor d'edat mentre l'ajudava a fer els deures, i li digués que era "tonto" o un "maricon", situació que una altra filla seva va gravar amb el mòbil i va enviar a la mare.

En la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, la Secció Segona de l'Audiència desestima el recurs que la progenitora va interposar contra una resolució anterior del Jutjat Penal número 5 de Granada, que va condemnar el pare a la pena de vuit dies de localització permanent, i el va absoldre dels delictes de maltractament habitual i maltractaments dels quals l'acusava la seva exparella, que ha exercit l'acusació particular. 

Notícies relacionades

La sentència que ara ha confirmat l'Audiència considera provat que, quan el pare era al seu domicili ajudant el seu fill a fer els deures, li va començar a dirigir expressions en to humiliant i intimidatori, com "porta el puto llapis", "que tonto que ets, tio", "totxo". En relació amb una multiplicació, li va dir "si tinc bolis i els multiplico, com collons em donaran gomes, em donaran bolis". Aquestes paraules van ser gravades amb el mòbil per la seva filla, que va enviar la gravació a la seva mare, que va afirmar davant el jutjat que això no era un fet aïllat, i li va atribuir un delicte de maltractament habitual. 

Prova psicològica

Sobre aquest punt, el tribunal sosté a la sentència, que avança el diari Ideal, que la resolució ha analitzat amb detall el resultat de la prova practicada al judici, així com la prova pericial psicològica de dos pèrits que han examinat els dos menors. Afegeix que no hi ha elements probatoris rellevants per destruir la presumpció d'innocència, ja que "no sembla suficient per a una condemna paterna per maltractaments habituals que els menors expliquin que l'acusat es posa nerviós quan es posa a fer els deures, perd els nervis i crida i insulta" el fill petit" i li pega ocasionalment algun clatellot".