Anar al contingut

Fred polar

Una altra nit gèlida a Catalunya: -21 graus a Das

La neu es deixa veure puntualment en comarques del litoral de Barcelona i Girona

Una neu granulada agafa fins i tot a la platja de Barcelona.

El fred ha tornat a ser intens aquesta nit en diversos municipis de catalunya i s'han registrat les temperatures més baixes d'aquest any en diversos punts. Entre els registres més freds destaquen els -21ºC de Das, i els -15º de Puigcerdà i Martinet, tots tres municipis a la Cerdanya. Altres temperatures gèlides s'han registrat a Barruera-Vall de Boí (-12ºC), el Pont de Suert (-10ºC), Guardiola de Berguedà (-10ºC), Ribes de Freser (-10ºC), Bagà (-9ºC)  i la Seu d'Urgell (-9ºC). A Barcelona ciutat, les mínimes han oscil·lat entre 2ºC i 4ºC, depenent del barri.

Les pluges, que fins ara han sigut molt febles, han afectat de matinada el litoral central de Catalunya, essencialment el Barcelonès, el Maresme, la Selva i zones del Vallès oriental, amb neu granulada en cotes baixes, de l'ordre de 200 metres, inclòs el Tibidabo. La inestabilitat segueix a la costa, i el Servei Meteorològic (SMC-Meteocat) manté activat un avís de risc per neu, encara que en el seu nivell més baix. 

Pel que fa a aquest dijous, Catalunya està amb alerta taronja a Girona i Lleida per fred intens en àrees del Pirineu, i alerta groga a Barcelona i Tarragona per valors de 4 graus sota zero.

La neu

La neu s'ha deixat veure de manera tímida a primera hora del matí en algunes comarques del litoral de Barcelona i Girona com el Barcelonès, el Maresme, la Selva i el Baix Empordà, segons informa el Meteocat.

Per exemple, a Santa Cristina d'Aro i Llagostera la neu ha deixat un paisatge emblanquinat, encara que no hi ha complicacions de mobilitat, i a Calella de Palafrugell han caigut algunes flocs de neu, però no ha arribat a agafar. La cota, en principi, està situada a 200 metres passades les sis del matí, encara que puntualment podria caure per sota.

Paral·lelament, encara queden tres carreteres tallades al Pirineu i Preprineu com a conseqüència del temporal de principis de setmana i en una desena de vies més s'ha de circular amb cadenes.

Temes: Hivern Neu Fred