TEMPORAL DE NEU

51 passatgers de l’Alvia Bilbao-Barcelona han estat atrapats per la neu a Inoso (Àlaba). / EUROPA PRESS

La neu atrapa sense calefacció 51 passatgers d'un Alvia amb destí a Barcelona

El fantasma del caos del dia de Reis torna durant unes hores a l'AP-6

Segueixen tancades una trentena de carreteres secundàries i ports

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

La nevada ha castigat aquesta vegada els viatgers del ferrocarril. Un total de 51 passatgers que viatjaven en l'Alvia Bilbao-Barcelona han estat aïllats i sense calefacció durant gairebé quatre hores a Inoso (Àlaba) fins que han sigut rescatats en tot terrenys per la Creu Roja.

L'avaria s'ha degut a la caiguda d'un arbre de grans dimensions sobre la catenària causada per la neu en una zona de bosc entre Orduña (Biscaia) i Miranda de Ebro (Burgos). El tall de fluid ha començat a les 7.40 hores i els tot terrenys no han pogut arribar al lloc on s'ha quedat parat el tren fins a les 11.27 hores, segons la informació facilitada per Renfe.

Una vegada fora del terreny muntanyós, els afectats han sigut traslladats en autobusos llogats per la companyia ferroviària fins a Saragossa, des d'on alguns han continuat viatge en tren fins a Barcelona a l'AVE i altres s'han desplaçat a destins anteriors en autocar.

Tall de tres hores a l'autopista

Per bé que amb una incidència molt menor que la que va causar un enorme caos el passat dia de Reis, el temporal també ha afectat l'autopista AP-6. Desenes de vehicles, sobretot camions, han quedat atrapats al tallar els seus accessos la Direcció General de Trànsit (DGT) per “gel negre” des del quilòmetre 47, a l'altura de Guadarrama, fins al quilòmetre 80, a Segòvia.

 "Tallada en els dos sentits. Advertència: intransitable", ha tuitejat a primera hora del matí, poc després de saber-se la notícia, el director general de la DGT, Gregorio Serrano. Encara que la carretera s'ha reobert al voltant de les nou del matí, les queixes dels conductors s'han tornat a deixar sentir a Twitter. Molta gent no entenia com es tallava una via amb dos centímetres escassos o perquè no havia tirat sal la concessionària Iberpistas durant la nit per evitar la formació de gel.

Notícies relacionades

Des del primer moment, tant Serrano com el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, s'han mostrat molt actius per evidenciar que, al contrari del que va passar amb el caos de Reis, en què van quedar atrapats 3.000 vehicles, aquesta vegada han estat al peu del canó. El ministre ha arribat a tuitejar una foto on se suposa que se'l veu “treballant” amb el seu “equip a primera hora del matí”.

Abertis no pagarà les despeses de l'UME

Iberpistas, filial d'Abertis, encara espera la resolució dels dos expedients sancionadors oberts pel Ministeri de Foment, encara que pel titular d'aquest departament, Íñigo de la Serna, han sabut que la Unitat Militar d'Emergències (UME) no els cobrarà les despeses pels treballs del dia 7 a la matinada. La seva actuació va ser clau per alliberar els més de tres mil conductors atrapats en el caos de l'AP-6. Així ho ha declarat el ministre als mitjans de comunicació.

Les nevades i els talls seguiran a tota la meitat nord

El temporal de neu i fred ha causat a tot Espanya el tancament de la circulació en 23 carreteres i 11 ports de muntanya de la xarxa secundària, mentre que en 50 més era necessari l'ús de cadenes. Les previsions no milloren per dissabte i tot el nord del país, incloent-hi la zona dels Pirineus, segueix amenaçada per talls deguts a la neu i el fred. La DGT aconsella <a href="http://infocar.dgt.es/etraffic/Buscador?Camaras=true&amp;SensoresMeteorologico=true&amp;SensoresTrafico=true&amp;Paneles=true&amp;Radares=true&amp;IncidenciasMETEOROLOGICA=true&amp;IncidenciasPUERTOS=true&amp;provincia=77&amp;version=mapa" target="_blank">consultar la situació de les carreteres</a> abans d'emprendre viatge.

Actualitzar

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Fa 2246 dies

Carregar més