Resta tensió al cinturó

Portar els nens a la cadira del cotxe amb l'abric posat afecta la seva seguretat

Un estudi conclou que s'incrementen en un 80% les possibilitats que surti disparat del vehicle

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A l'hivern, el 52% dels pares porten el seu fill a la cadireta del cotxe amb l'abric posat, cosa que incrementa un 80% les possibilitats que el petit surti diparat del vehicle en una frenada brusca. Ho diu un estudi del comparador espanyol d'assegurances de cotxe Acierto.com. Un perill, matisa, que "depèn de com d'ajustats vagin els cinturons i el volum de la peça d'abric", ja que genera un volum fals al tòrax del nen i dispara així les possibilitats que llisqui cap avall, fora de la subjecció.

Segons aquest informe, quan aquests anoracs estan fabricats en teixits impermeables i relliscosos, augmenta encara més el risc dels menors.

L'estudi tracta sobre més aspectes relacionats amb la seguretat en l'automòbil. Respecte a l'ús de la cadireta homologada, destaca que 1,2 milions de conductors no l'usen sempre, i el 27 % d'aquests reconeix no fer-ho mai. Així mateix, el 10 % dels enquestats consideren que aquest sistema de retenció infantil "no protegeix adequadament" els seus fills.

Notícies relacionades

També indica que 3 de cada 5 nadons han viatjat al seu cabàs (maxicosi) més d'una hora i mitja seguida alguna vegada i que el 20 % ho fa de forma habitual. Per a l'empresa espanyola aquesta pràctica és una "pèssima idea", ja que la postura que adquireixen els nens en aquests dispositius "incrementa el risc de bradicàrdia -un bombament més lent del cor-, d'apnea -el nadó deixa de respirar durant uns segons- i de desaturació d'oxigen -que provoca l'arribada de menys oxigen a la sang-".

"Aquest cabàs fa que els petits tiendan a flexionar el coll i a col·locar-se en forma de C, lo que provoca el cierre de la boca i dificulta la respiració", ha agregat Encert.com.