A Cantàbria

La mandíbula trobada a l'Ebre no és d'unes nenes desaparegudes fa 25 anys

El resultat de l'ADN ho descarta però la investigació continua oberta per aclarir la seva procedència

273px-arija20060515aereo1

273px-arija20060515aereo1

1
Es llegeix en minuts

La comparació de l'ADN de la mandíbula localitzada a l'embassament de l'Ebre, a Cantàbria, no reflecteix "cap coincidència" amb les dades de familiars de persones desaparegudes, encara que la investigació sobre aquestes restes humanes continuarà per descobrir la seva procedència.

Així ho ha informat aquest dijous al matí, 1 de febrer, a través d'un comunicat la Guàrdia Civil, després de les proves d'ADN realitzades per l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Madrid.

La troballa de la mandíbula a conseqüència de la baixada de l'aigua a l'embassament per la sequera va tornar a treure a la llum el cas de la desaparició de dues nenes de la localitat palentina d'Aguilar de Campoo fa 25 anys, Virginia Guerrero, de 14 anys, i Manuela Torres, de 13.

El 12 d'octubre va ser trobada a la vora de l'embassament de l'Ebre, terme municipal de Campoo de Yuso, la part inferior d'una mandíbula d'aparença humana. Es van fer càrrec de la investigació especialistes de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Cantàbria.

En les proximitats del lloc on va ser trobada la mandíbula hi ha un antic cementiri, que, si bé habitualment està cobert per l'aigua, amb l'episodi de sequera d'aquest estiu va quedar al descobert.

Notícies relacionades

En aquest sentit, una de les hipòtesis de treball era que aquestes restes procedissin de l'esmentat cementiri, tot i que no es van descartar altres possibilitats, per la qual cosa van començar totes les accions pertinents per descobrir-ne la procedència.

Al no trobar-se cap coincidència amb les dades d'ADN de familiars de persones desaparegudes que es troben en el Programa Fènix, la investigació continuarà per intentar descobrir la procedència de la mandíbula.