SUCCÉS

Detinguts dos menors de 14 anys per la mort d'una parella d'ancians a Bilbao

Les víctimes, que van ser trobades sense vida al seu pis dijous, havien sigut apunyalades i agredides

L'anàlisi forense hauria confirmat que el doble assassinat es va produir amb "acarnissament"

zentauroepp41659935 bilbao180121185606

zentauroepp41659935 bilbao180121185606 / LUIS TEJIDO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bilbao ha viscut una jornada de commoció després que la investigació policial sobre la mort d'una parella d'avis de 87 anys ocorreguda dijous passat, 18 de gener, al seu domicili del barri bilbaí d'Otxarkoaga hagi permès avui diumenge l'arrest de dos menors de tan sols 14 anys com a implicats en el succés. Tots dos tenien antecedents per robatori amb violència i intimidació.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, la primera detenció s'ha registrat cap a les 14.30 hores al municipi biscaí de Balmaseda, mentre que la segona s'ha produït unes tres hores després a Bilbao. De moment es descartaven noves detencions. 

Els investigadors de la Comissaria de l'Ertzaintza de Deusto, a Bilbao, consideren que els dos nois, domiciliats a Bilbao i en altres localitats de Biscaia, estan relacionats amb l'assassinat dels dos ancians i passaran a disposició de la Fiscalia de menors en unes hores.

Les mateixes fonts expliquen que els dos adolescents arrestats són veïns del barri on va tenir lloc el doble crim i d'ètnia gitana, si bé no tenen relació amb el denominat clan dels 'Pichis', un grup familiar que ha protagonitzat alguns incidents de convivència al barri d'Ollerías de la capital biscaïna.

El matrimoni d'octogenaris va ser trobat mort dijous al seu pis del número 16 del carrer Zizeruena a Otxarkoaga, quan un familiar va anar al domicili al comprovar que no responien al telèfon. Rafael i Lucía, tots dos de 87 anys i originaris de la província de Zamora, haurien sigut víctimes d'un robatori, segons els primers indicis, ja que hi havia calaixos i armaris oberts.

Els dos cossos presentaven signes de gran violència, cops al cap i diverses ganivetades, i el pis estava regirat i amb molta sang. 

Manifestació veïnal

L'endemà del doble crim, el divendres 19 de gener, centenars de veïns d'Otxarkoaga es van manifestar en senyal de dol i de protesta pel succés, i van reclamar "més seguretat" al barri.

Notícies relacionades

Juntament amb altres membres del govern municipal (PNB-PSE) i representants d'altres grups polítics municipals, a l'acte hi va assistir l'alcalde de Bilbao, Juan Mari Aburto, que va ser increpat per alguns dels manifestants.

En la marxa es van corejar crits com "Aburto dimissió" i "Ayuntamiento, miento, miento".