Indignació

Txumari Alfaro i la seva solució per al càncer de mama: "No fer res"

Polèmica resposta a una mare amb una filla malalta en un congrés de Barcelona

Txumari Alfaro / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Txumari Alfaro ha provocat la polèmica a l'aconsellar "no fer res" per tractar el càncer. El marc d'aquesta declaració va ser el congrés que va tenir lloc el cap de setmana passat a Barcelona venut com Un mundo sin cáncer. Lo que tu médico no te está contando. Durant una pausa una mare li va dir a Alfaro (presentador de La Botica de la abuela a TVE) que la seva filla tenia aquest tipus de càncer i li va preguntar què podia fer. La resposta va ser: "La teràpia consisteix a no fer res". I la solució, va dir, és que la pacient "prengui consciència del càncer que està patint".

Ho va explicar així al públic: "Aquesta mare em deia: però és que la meva filla té una malaltia molt greu, un problema molt important... No importa, perquè el teu conscient li acaba de permetre al teu inconscient que l'integri (el tumor)", afirma Alfaro. "Només amb aquesta presa de consciència, els metges et diran que baixen els índexs tumorals, et donaran menys quimioteràpia, perquè no en necessitaràs", afegia el naturòpata.

Notícies relacionades

La com a mínim irresponsable intervenció d'Alfaro ha sigut compartida a Twitter per un presentador i director de continguts de La 2.

Aquest congrés va estar dedicat a qüestionar els tractaments amb radioteràpia i quimioteràpia. L'acte va ser seguit amb lupa pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i la Generalitat. Precisament, el COMB va ser el primer organisme a posar la veu d'alerta dies enrere sobre un esdeveniment que girava al voltant de la pseudociència guaridora i va demanar la intervenció de la Generalitat, que hi va enviar un inspector.

Temes:

Càncer