A ASTÚRIES

Un pres comença a roncar quan estaven a punt de fer-li l'autòpsia

L'intern va ser trobat inconscient a la cel·la durant el recompte

Dos metges van certificar-ne la mort i va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense

No estava mort, encara que tres metges ho van certificar així: mort i ben mort. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un pres de la presó de Villabona, a Astúries, a qui els metges van donar per mort va recuperar aquest diumenge el coneixement després de traslladar-lo a l'Institut Anatòmic Forense per practicar-li l'autòpsia.

El pres Gonzalo Montoya va ser trobat durant el primer recompte del dia, a les 8.00 hores, inconscient a la seva cel·la i "en estat cianòtic, blau", de manera que els funcionaris van alertar els serveis mèdics. "Tots els senyals apuntaven que el reclús estava mort", explica un funcionari a Europa Press.

Els dos metges de la presó van rebre l'avís, van examinar el pres i van certificar que presentava "signes clínics de mort", segons detallen des d'Institucions Penitenciàries, que defensa que el protocol aplicat per part dels treballadors de Villabona ha sigut el correcte.

Després de la valoració mèdica inicial es van personar al centre penitenciari el jutge de guàrdia, la Policia judicial i la metge forense, que va ser l'encarregada de certificar oficialment la mort, que va donar lloc al trasllat del cos a l'Institut Anatòmic Forense. A més, es va donar avís a la família del pres.

Estava roncant

Una vegada a l'anatòmic, unes quatre hores després, el personal de guàrdia va començar a sentir sorolls semblants a roncs i van comprovar que el reclús es movia, tot i que ja tenia les marques de retolador prèvies a la intervenció dels forenses. Després de la sorpresa causada entre els treballadors, el pres va ser traslladat a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, on va ingressar a l'UCI i segueix estable.

Notícies relacionades

Institucions Penitenciàries es troba ara "a l'espera de la valoració clínica" de l'Anatòmic Forense i de l'equip mèdic per decidir si cal l'obertura d'una investigació sobre el cas, si bé insisteix que "s'ha complert el protocol correctament" en tot el que fa referència a les competències de Presons.

La família del pres va explicar al diari La Voz de Asturias que el reclús havia patit amb anterioritat atacs d'epilèpsia i que és possible que la suposada mort estigui relacionada amb la malaltia. Ara estudien si emprenen accions legals.

Temes:

Cadàvers