Anar al contingut

sorteig extraordinari

El Nen posa fi al Nadal amb 700 milions d'euros en premis

El sorteig, que comença a les 12.00 hores d'aquest dissabte, se celebra des d'Àvila

El primer premi està dotat amb dos milions d'euros, i el segon, amb 700.000

El Periódico

El Nen posa fi al Nadal amb 700 milions d'euros en premis

Paco Campos (EFE)

El sorteig extraordinari del Nen, que se celebra avui, a partir de les dotze del migdia, repartirà 700 milions d'euros en premis. Els bombos començaran a girar al Palacio de Exposiciones y Congresos Lienzo Norte d'Àvila, on aquest any se celebra el sorteig per commemorar el Primer Any Jubilar de la història.

diferència del de Nadal, aquest sorteig no desperta tanta emoció perquè segueix un guió preestablert i no dura més de 30 minuts.

Per a aquesta edició s'han emès 50 sèries de 100.000 bitllets cada una, al preu de 20 euros el dècim, segons dades de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (Selae).

El primer premi està dotat amb dos milions d'euros per sèrie (200.000 euros per dècim), mentre que el segon repartirà 750.000 euros (75.000 al dècim), i el tercer, 250.000 euros (25.000 al dècim).

Aquesta és la segona vegada que el sorteig surt de Madrid. La primera va ser el 2012, quan es va celebrar a Cadis per commemorar el segon centenari de la constitució coneguda com La Pepa i el bicentenari del naixement de la Loteria Nacional.

El zero, la terminació més premiada

El zero és la terminació favorita del primer premi d'aquest sorteig, ja que ha sortit en un total de 21 ocasions, segons dades facilitades per la Selae. La segueix en freqüència d'aparició el número 7, que ha resultat premiat en 14 ocasions, seguit del número 9, amb un total de 13 aparicions.

En el rànquing de les terminacions més premiades hi ha a continuació el número 4, que ha sortit en 12 ocasions (va resultar premiat tant el 2016 com el 2017), seguit dels números 5 i 6 (tots dos amb deu aparicions), l'1 i el 2 (amb nou ocasions), i el número 8 (amb vuit). En últim lloc, per freqüència d'aparició, hi ha el número 3, que ha aparegut sis vegades.

Pel que fa a les províncies premiades, Madrid és la província on més vegades ha caigut el primer premi (41 ocasions), seguida de Barcelona (35).

En la impressió dels bitllets d'aquest any hi ha la imatge de l'Adoració dels Reis d'Orient, un cenotafi del segle XII dels sants màrtirs Vicenç, Sabina i Cristeta, de la basílica de San Vicente de la ciutat d'Àvila.