El primer premi del Nen deixa 16 milions a Catalunya

La sort es reparteix entre Barcelona, Badalona, Lleida i Sant Vicenç de Castellet

La majoria de les vuit sèries venudes s'han dispensat per finestreta

32317779 60

32317779 60 / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
CARMEN JANÉ / MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

Cada setmana, des de fa tres anys, Manuela Moreno, una mestressa de casa del barri del Sant Crist de Badalona s'emporta un dècim del 22.654. "I cada setmana, quan venia a recollir-lo, li deia a José, el loter: '¡A veure si aquesta vegada toca, perquè sembla que aquest número no toca mai!'". I per fi li ha tocat. El premi gros del sorteig del Nen, un dels grans de la Loteria Nacional, ha premiat la seva fidelitat i la seva constància. 

Manuela repartirà els 200.000 euros que li han caigut en sort entre els seus dos fills. "El que quedi, serà per al meu marit i per a mi, per viure una mica més tranquils i fer algun viatget", explica. "Aquest és un barri de gent humil, als quals els aniran molt bé el diners", explica José López Sánchez, el propietari de l'administració número 21 de Badalona que ha repartit una sèrie del primer premi, la majoria, com Manuela, clients fixos. "Sé d'algun que fa temps que passa moltes estretors, amb molts anys d'atur a sobre", assenyala. 

El primer premi del sorteig del Nen, dotat amb dos milions d'euros a la sèrie, ha deixat a Catalunya uns 16 milions, molt repartits. A més de Badalona, també hi ha afortunats a BarcelonaLleida Sant Vicenç de Castellet (Bages).

A la capital catalana, ha sigut una administració clàssica i gairebé centenària, la número 97, situada a la cantonada de la plaça d'Urquinaona amb el carrer de Trafalgar, la que ha repartit "entre dos i tres sèries" del 22.654, ha explicat el titular de l'establiment, Pedro Fortuño, que calcula que això suposaran entre quatre i sis milions d'euros. Com a Badalona, també ell l'ha venut gairebé tot per finestreta.

SIGNE D'INTEGRACIÓ

"La veritat és que aquest és un lloc amb sort, perquè els anteriors propietaris ja havien repartit diversos premis també", explica Fortuño que regenta l'administració des de fa quatre anys. "I la il·lusió per haver donat tants diners sempre és molt gran", subratlla. "Per aquí passa molta gent, i compren veïns del barri; turistes, no. Immigrants, perquè tenim comerços xinesos aquí al darrere i molts llatinoamericans. Que comprin loteria és gairebé un signe d'integració", indica.

Notícies relacionades

També fa quatre anys que són al capdavant del negoci, Pepita Mir i Josep Lluís Fernández, que han repartit cinc sèries del número guanyador. És, asseguren, el premi més gran que han donat mai. "No és un número al qual juguem habitualment, ens els va adjudicar Loteries de l'Estat", ha explicat ella.

L'únic dècim agraciat a Sant Vicenç de Castellet s'ha despatxat a través d'una terminal, ha assegurat la lotera, Maria del Mar Mora.