PRIVACITAT A LA XARXA

Protecció de Dades sanciona Facebook amb 1,2 milions per emmagatzemar dades sense permís

Considera que no informa adequadament de com i per a què gestiona els gustos i les creences dels usuaris

lpedragosa33826333  files  this file photo taken on may 10  2012 show160513205314

lpedragosa33826333 files this file photo taken on may 10 2012 show160513205314 / KAREN BLEIER

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané / Barcelona

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades imposa una multa d'1,2 milions d'euros a Facebook per recopilar dades personals, fins i tot les especialment protegides, sense tenir expressament el consentiment informat de l'usuari. La sanció, la més gran en conjunt que ha imposat l'agència en tota la seva història, és independent d'una altra denúncia pel transvasament de dades entre Facebook i Whatsapp, que ha sigut també objecte de denúncies i investigació.

Segons la sanció de l'agència, la xarxa social recopila, emmagatzema i utilitza dades sobre ideologia, sexe, creences religioses, gustos personals o navegació amb fins publicitaris. I les recull directament, mitjançant la interacció amb els seus serveis o des de pàgines de tercers sense informar clarament l'usuari sobre l'ús i la finalitat que els donarà. 

Notícies relacionades

Per l'AEPD, Facebook no ofereix una informació adequada als usuaris sobre com recopila i emmagatzema aquesta informació, cosa que xoca frontalment amb la normativa espanyola.

L'Agència declara l'existència de dues infraccions greus i una de molt greu de la llei de protecció de dades i imposa a Facebook una sanció total d'1.200.000 euros.