CONCENTRACIÓ UNITÀRIA

3.000 passos endavant a Ripoll

El poble on vivien els gihadistes es manifesta a favor de la pau i la tolerància, en un acte en què intervé la germana de dos membres de la cèl·lula per dir 'no' al terror

L’acte ha comptat amb representants de totes les formacions polítiques municipals i membres de la comunitat musulmana / ATLAS

L’acte ha comptat amb representants de totes les formacions polítiques municipals i membres de la comunitat musulmana
Hafida Oukabir, germana de dos terroristes de la cèl·lula de Ripoll, en un acte de repulsa al terrorisme.

/

2
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

Armats amb flors, exhibint valentia i solidaritat. Així ha decidit Ripoll que sigui el seu primer pas contra la por i la intolerància que han sacsejat la seva convivència des del 17 d'agost. En realitat, ha sigut molt més que un pas. Se n'han pogut comptar més de 3.000, tants com assistents a l'acte convocat a la localitat per mostrar la seva repulsa contra el terrorisme. I si atenem aspectes intangibles, es pot parlar d'una gran gambada la que s'ha presenciat a la plaça de l'Ajuntament d'aquesta localitat. Queda un llarg camí, però com ha recordat la Carme en la manifestació, "fins i tot el viatge més llarg comença amb un primer pas".

Amb el lema 'Ripoll per la pau, un pas endavant', ha comptat amb la presència dels consellers d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, i de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, així com amb representants de totes les forces polítiques municipals i de les entitats culturals, esportives i cíviques de la capital del Ripollès. També la comunitat islàmica hi ha contribuït amb una valuosa aportació, la de la seva sola presència, per fer pinya davant el desafiament. Molts musulmans s'han sumat a l'acte, portant pancartes en què deixaven clar que volen ser part activa del procés de normalització: 'Islam = Pau', 'El terrorisme no és religió' i 'No a la islamofòbia', es podia llegir en algunes.

La presència de musulmans, amb pancartes contra el terrorisme i la xenofòbia, ha sigut nombrosa

Més flors que banderes

Notícies relacionades

Poemes, música, dansa, missatges en llenguatge de signes. Un poderós arsenal amb què Ripoll s'ha atrinxerat contra la desunió, el temor, els prejudicis i la ignorància. L'acte ha culminat amb llargues cues de ciutadans per dipositar davant l'escenari les flors que portaven massivament, deixant avui en franca minoria les banderes. Aglomeracions també per firmar al llibre habilitat perquè tots poguessin treure fora les emocions que els embarguen des que l'odi sacsegés la seva pau.

La germana de dos gihadistes ha llegit un  emocionat discurs, acollit amb calidesa pel públic

Abans, el moment àlgid de l'esdeveniment, amb les paraules de Hafida Oukabir, germana de dos presumptes gihadistes de la cèl·lula."Volem dir en veu alta 'No al terrorisme'. El dolor és comú, la incomprensió igual per a tots. Hem de treballar junts perquè res així torni a passar mai", ha dit. Discurs entretallat, emocionat, acollit amb càlids aplaudiments i crits d'ànim. Reacció ferma, serena i esperançadora. Just el que necessita Ripoll.