Les claus de la manifestació de Barcelona contra el terrorisme

L'ajuntament aconsella desplaçar-se preferiblement en metro o a peu

Recomana evitar el vehicle privat al centre a partir de les 15 hores

Recorregut manifestacio No tinc por Barcelona cat

Recorregut manifestacio No tinc por Barcelona cat

3
Es llegeix en minuts
BEATRIZ PÉREZ / BARCELONA

El 12 de març del 2004, 1,2 milions de catalans van sortir als carrers de Barcelona per manifestar-se contra el terrorisme. Un dia abans, Al-Qaida havia assassinat 192 persones en quatre trens de rodalies de Madrid. Va ser el pitjor atac terrorista en la història espanyola.

Aquest dissabte 26 d'agost, la capital catalana tornarà a manifestar-se multitudinàriament contra el terror i en repulsa als atemptats de la Rambla i Cambrils (Baix Camp), que van causar la mort de 15 persones el dia 17. A la marxa, organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, s'hi han adherit 878 entitats. 

Segons el consistori, la manifestació "pretén recuperar la tradició barcelonina de rebuig a la violència que beu del rebuig multitudinari a la guerra de l'Iraq del 2003 i de tantes expressions massives contra el terrorisme".

Amb el lema de 'No tinc por', la marxa arrencarà a les 18 hores dels Jardins de Salvador Espriu (també coneguts com a Jardinets de Gràcia, a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Diagonal) i passarà, al llarg d'un quilòmetre i mig, pel passeig de Gràcia fins a arribar a la plaça de Catalunya. 

Aquí hi haurà instal·lat un escenari on tindrà lloc l'acte final. L'alcaldessa Ada Colau ha informat aquest divendres que el format serà "auster" i "breu". L'actriu Rosa Maria Sardà i la portaveu de l'entitat Ibn Batuta, Míriam Hatibi, llegiran unes poesies amb la col·laboració especial de Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure.

La manifestació estarà encapçalada per policies, personal sanitari, membres del servei d'emergència i comerciants. Els representants institucionals aniran en una segona fila.

Evitar el vehicle privat

L'Ajuntament de Barcelona recomana aquest dissabte desplaçar-se principalment a peu o en transport públic subterrani i evitar moure's en vehicle privat pel centre a partir de les 15 hores. 

El consistori demana que els vehicles que s'hagin de desplaçar utilitzin preferentment la Ronda Litoral (B-10) i la Ronda de Dalt (B-20).

Per facilitar l'estacionament d'els manifestants que arribin de fora de l'àrea metropolitana en autocar, en determinats trams dels carrers pròxims a la manifestació es permetrà excepcionalment l'estacionament d'aquests vehicles.

Restriccions d'aparcament

Estarà prohibit l'estacionament de vehicles (incloses les motos i les bicicletes) a les calçades, les voreres i els espais reservats a partir de les 6 hores als següents carrers: els Jardinets de Gràcia (als dos costats); tot el perímetre de la plaça de Catalunya; la carrer de Fontanella (els dos costats); el tram del carrer de Casp comprès entre el passeig de Gràcia i Roger de Llúria (els dos costats); i el tram del carrer de la Diputació comprès entre Pau Claris i el passeig de Gràcia (només el costat del mar).

Les estacions de Bicing ubicades en el perímetre de la plaça de Catalunya estaran anul·lades des de les 6 fins a les 20 hores.

Reforç del transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) augmentarà en un 40% el nombre de trens a les línies 1, 2, 3, 4 i 5 (que tenen estacions a l'Eixample i Ciutat Vella) entre les 13 i les 20 hores.

Recomana a la ciutadania que, a partir de les 17 hores, eviti les estacions Diagonal (L-3 i L-5), passeig de Gràcia (L-2, L-3 i L-4) i Catalunya (L-1 i L-3). Així mateix, aconsella utilitzar com a alternatives Verdaguer (L-4 i L-5), Girona (L-4), Universitat (L-1 i L-2) i Urquinaona (L-1 i L-4).

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà les línies Barcelona-Vallès Llobregat-Anoia.

Renfe (l'alternativa més recomanada per als que vinguin del Garraf, el Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental i el Maresme) preveu la circulació de 50 trens addicionals entre les 14 i les 17 hores (d'entrada a Barcelona) i les 19 i les 22 hores (de sortida). Trambaix i Trambesòs també reforçarà el seu servei entre les 16 i les 21 hores.

Notícies relacionades

Respecte als autobusos, hi haurà alteracions en unes 30 línies. Entre les 16 i les 21 hores, hi haurà desviaments i limitacions de recorregut en les següents línies: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 41, 42, 47, 50, 54, 55, 59, 62, 66, 67 i 68. És per això que TMB recomana utilitzar el metro per al desplaçament pel centre de la ciutat.

Per accedir en bus des de l'àrea metropolitana, es reforçaran a partir de les 15 hores les línies JM, L70, L72, L81, L86 i L97 de l'Àmbit Baix Llobregat i les línies B20, B24 i B25 de l'Àmbit del Besòs.