Els Mossos, la Guàrdia Civil i la Policia desmenteixen un avís de Bèlgica sobre l'imam

Fonts dels tres cossos policials asseguren que no consta el suposat avís

El ministre de l'Interior es reuneix amb el seu homòleg francès per compartir informació

Zoido assegura que la Policia i la Guàrdia Civil no van rebre cap advertència de les autoritats belgues / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia desmenteixen que fossin alertats per les autoritats belgues sobre l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, instigador dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Fonts de la policia catalana neguen que ningú contactés amb ells des d'aquest país per avisar-los sobre el perill d'Es Satty. Per la seva banda, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha afirmat que ni la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional van rebre tampoc "cap comunicació". "El més important és que les investigacions obertes es puguin completar com més aviat millor", ha indicat després de reunir-se amb el seu homòleg francès, Gérard Collomb, a la seu de la Gendarmeria Nacional francesa.

L'alcalde del municipi belga de Vilvoorde, Hans Bonte, havia assegurat que el 2016 va comunicar a les forces de seguretat espanyoles les seves sospites sobre l'imam, encara que no va esmentar a quin cos policial es referia.

Zoido no ha volgut confirmar nous detalls que circulen als mitjans sobre els preparatius dels atemptats "per no interferir en el curs de la investigació", que ha recordat que està en mans de l'Audiència Nacional espanyola.

Compartir informació

Collomb ha destacat que el treball comú prossegueix ara en el marc de la investigació oberta també a França, i els dos ministres també han subratllat la importància de compartir informació entre països per prevenir futurs atemptats.

Notícies relacionades

L'intercanvi d'informació i d'intel·ligència, l'enfortiment dels controls a les fronteres exteriors, la gestió de documents i l'intercanvi de dades de passatgers en temps real, segons Zoido, són fonamentals.

Espanya i França insistiran en aquests punts a la reunió dels ministres de Justícia i Interior (JAI) europeus, programada a Brussel·les el 14 de setembre, amb l'objectiu que hi hagi una millor cooperació en la lluita comunitària antiterrorista.