Lloret tanca la discoteca on va morir el jove italià

El consistori detecta deficiències en el temps de reacció del local

Es tracta d'una mesura cautelar mentre avança la investigació del succés

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha decidit tancar cautelarment la discoteca del municipi on va tenir lloc la terrible agressió de tres homes russos que dissabte van matar un jove turista italià de 22 anys.

El consistori té previst enviar un comunicat amb els detalls de l'actuació en les pròximes hores però ja ha avançat que detecten deficiències en el protocol de seguretat de l'establiment i que, per això, es clausurarà temporalment. Està previst que la Policia Local es personi en l'establiment aquesta tarda per complir amb l'ordre de tancament.

L'alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat aquest dilluns al matí després del minut de silenci convocat davant l'ajuntament que havien constituït una comissió per avaluar el compliment de les mesures de seguretat establertes. Entre elles, si hi havia suficients vigilants i controladors al local i si el temps de resposta va ser l'adequat.

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) està avaluant si la discoteca del municipi on es va produir la baralla que va acabar amb la vida d'un jove italià de 22 anys la matinada de dissabte va complir amb tots els protocols de seguretat. 

Aquest òrgan municipal serà l'encarregat d'examinar si ha existit o no negligència per part d'aquest local. En funció d'aquesta revisió, decidirà si pren mesures cautelars contra l'establiment.

Notícies relacionades

El consistori ha celebrat aquest dilluns a primera hora una comissió especial presidida per l'alcalde, Jaume Dulsat, regidors, Policia Local, serveis jurídics i representants del departament d'Activitats de l'Ajuntament.

L'objectiu és analitzar tota la documentació recollida i determinar si en el moment dels fets hi havia l'aforament legal, si hi havia suficient controladors, vigilants i si el temps de resposta va se l'adequat. Dulsat no va voler avançar-se a l'informe conjunt que preveuen fer públic aquesta tarda però ha assegurat que seran "contundents" si es demostra que no es va actuar correctament.