Un vídeo mostra l'agressió mortal al jove italià de Lloret

Niccolò Ciatti vivia a Florència i la seva família ja ha volat fins a Girona després de conèixer la notícia

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres turistes russos com a presumptes autors de l'homicidi

Vídeo del moment de l’agressió mortal al jove Niccolò Ciatti a Lloret. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

Les càmeres de seguretat de la discoteca de Lloret de Mar van recollir la terrible agressió que hi va patir un jove italià de 22 anys dissabte a la matinada. Després de la pallissa, la víctima va ser traslladada en estat crític a l'Hospital Josep Trueta de Girona i ha mort aquest diumenge. Després de la seva defunció, els Mossos d'Esquadra atribueixen als tres agressors un delicte d'homicidi.

Els fets van tenir lloc a la discoteca de Sant Trop, pels volts de les 03.00 hores de la matinada. Per causes que encara s'investiguen, tres homes de 20, 24 i 26 anys, tots de nacionalitat russa, van agredir mortalment Niccolò Ciatti, un jove italià de Scandicci, un poble de la Toscana, a la província de Florència (Itàlia). Un d'ells, tal com recullen les imatges, li va clavar una puntada de peu fatal al cap. Va ser tal la gravetat de les lesions causades que des del primer moment es va témer per la seva vida. Els pitjors pronòstics s'han confirmat aquesta matinada. 

Ciatti treballava de fruiter al mercat de Florència i havia viatjat a Lloret de vacances en companyia d'un grup d'amics. La seva família ja s'ha desplaçat des d'Itàlia fins a Girona.  

Dispositiu de recerca 

Ciatti va ser atès per ambulàncies del SEM a l'exterior de la discoteca. Tan bon punt van arribar els professionals sanitaris, els Mossos van activar una operació per detenir els tres sospitosos, que havien fugit del local després d'atacar l'italià. 

Notícies relacionades

Les imatges que havien recollit l'agressió mostraven una violència tan intensa que es va ordenar als agents antiavalots de la Brigada Móbil que se sumessin a la tasca de trobar-los com més aviat millor. Van ser localitzats al passeig marítim, poc després. Tots van ser detinguts i ara passaran a disposició judicial a Blanes. Els tres joves resideixen a França perquè van sol·licitar a aquest govern asil polític de Rússia

L'Ajuntament de Lloret ha convocat aquest dilluns a les 12.00 hores un minut de silenci a la plaça de la Vila. L'alcalde de la ciutat, Jaume Dulsat, ha explicat, segons recull l'agència ACN, que el consistori es presentarà com a acusació popular contra els tres detinguts. Ho farà tant "per la gravetat dels fets" com perquè aquest tipus d'"actituds" embruten el nom de Lloret, vinculat des de fa anys amb el turisme de borratxera. Nino Gómez, representant del gremi de bars i restaurants de la localitat, ha insistit que es tracta d'un incident aïllat.