A prop de la Plaza de Las Ventas

Agressió múltiple a la zona de 'cruising': 14 homòfobs peguen a homosexuals a Madrid

"Fins aquí 'marico'n, a partir d'aquí això és zona zero. No volem que hi entrin 'maricon's ni sidosos", van dir

zentauroepp34272033 homofobia170622182108

zentauroepp34272033 homofobia170622182108 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències / Madrid

Dos homes han denunciat una agressió homòfoba múltiple que va tenir lloc el 30 de juliol al parc de Breogán, situat a l'entorn de la Plaza de Toros de Las Ventas, quan diversos homes van increpar, van insultar, van amenaçar i agredir diversos gais.

L'associació Arcópoli ha explicat que les dues víctimes van anar a l'Observatori Madrileny contra la LGTBfobia per efectuar una denúncia pels fets, que ha sigut remesa a la Fiscalia de Delictes d'Odi així com a la Unitat de Gestió de la Diversitat de la Policia Municipal. 

 

Els fets van passar quan dos homes de 53 i 46 anys d'edat eren al parc de Breogán, una zona coneguda per ser lloc de trobades  sexuals casuals entre homes homosexuals ('cruising'), i de sobte van aparèixer un grup de 14 homes d'entre 30 i 40 anys que estaven per la zona. 

Dos d'ells es van acostar a un dels agredits i li van preguntar si era "maricon", aquest, segons l'associació, ho va negar per por. Llavors, els presumptes agressors van advertir que si el tornaven a veure pel parc li tallarien el coll. 

Després, sempre d'acord amb Arcópoli, un dels agredits va veure com aquest grup es va endinsar al parc i va començar a insultar tots els homes que eren allà i va veure com diversos donaven puntades i van empènyer fins en tres ocasions homes que estaven allà.

En un moment donat, un dels agressors va donar un cop de puny a un dels homes gais i el va tirar a terra. Després d'aquesta incursió es van dirigir a un d'ells i li van dir "maricon", "malalt" i "sidós".  

Notícies relacionades

Per últim, a base d'empentes el van treure del parc fins a la carretera contigua i allà li van dir: "Fins aquí 'maricon', a partir d'aquí això és zona zero. No volem que hi entrin 'maricons' ni sidosos". 

En aquell moment, el noi va trucar a la Policia Municipal i davant seu els agressors no van deixar de dir-li "maricon" i li van fer fotos a la matrícula del seu cotxe per després amenaçar-lo que el "matarien".