Espanya formalitza la candidatura de Barcelona a l'Agència Europea del Medicament

El Ministeri de Sanitat destaca, entre altres, el potencial d'Espanya en innovació i investigació

abertran39358406 barcelona   barcelones     18 07 2017   sociedad   la torre 170731133425

abertran39358406 barcelona barcelones 18 07 2017 sociedad la torre 170731133425 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha presentat formalment al Consell d'Europa l'informe tècnic de la candidatura de Barcelona per ser la nova seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA). El dossier ha sigut elaborat per l'equip tècnic de la candidatura, que formen representants de diferents àrees de Sanitat, del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació, de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona.

El document se centra a explicar els sis criteris que són requisits indispensables per poder acollir l'EMA. A més, s'hi ha afegit un setè apartat en què s'explica el potencial d'Espanya en innovació i investigació.

El primer apartat del text se centra en l'edifici que ofereix la candidatura, la Torre Glòries, un edifici amb més de 30.000 metres quadrats que s'adapta als requisits que va sol·licitar l'Agència Europea del Medicament. El segon apartat està focalitzat en l'accessibilitat de la ciutat de Barcelona i de la Torre Glòries, l'aeroport del Prat, la connexió ferroviària d'Espanya, amb els trens d'alta velocitat, i en especial la connexió Barcelona-Madrid en només dues hores i mitja.

OFERTA EDUCATIVA I DE VIVENDA

El tercer i quart apartats expliquen tots els serveis que el personal de l'EMA tindrà a Barcelona a disposició de les seves famílies, com 41 col·legis en llengua estrangera, 312 guarderies i nou universitats. En aquest apartat també es detalla el Sistema Nacional de Salut que té Espanya i tots els serveis socials. Finalment, s'explica l'oferta de vivenda de la ciutat.

Notícies relacionades

El cinquè apartat és un dels més importants, ja que s'hi explica el pla de continuïtat que ofereix Espanya perquè l'EMA pugui seguir treballant i garantir així la seguretat dels pacients europeus i es destaca l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) com una de les agències nacionals que més treball realitzen actualment a l'EMA. Es crearia un grup de coordinació entre l'AEMPS i l'EMA perquè es pugui assumir part del treball a Espanya mentre es fa el trasllat. Per fer-ho, es reforçaria el personal de l'agència espanyola, i s'invertirien gairebé tres milions d'euros.

A més, s'ofereix crear a Londres una oficina de 'landing' per preparar el trasllat dels gairebé 1.000 treballadors de l'agència i les seves famílies.