AL MARESME

Un incendi forestal ja estabilitzat crema 11 hectàrees al costat de la riera de Teià

Els Mossos han detingut una persona com a presumpta autora del foc

L'ajuntament sospita que l'incendi ha sigut provocat per l'"ús imprudent i temerari d'una serra radial"

incendio

incendio

1
Es llegeix en minuts

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar aquest dimarts cap a les 17:50 h l'incendi iniciat avui a Teià (Barcelona), al costat de la riera d'aquesta localitat, que ha començat cap a les 13:00 h. Hores després, els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb els Agents Rurals, han detingut una persona com a presumpta autora del foc.

Abans de l'arrest, l'alcalde del municipi, Andreu Bosch, ha afirmt que hi ha indicis per pensar que l'incendi ha sigut provocat per l'ús "imprudent i temerari d'una serra radial en una finca rural de la zona nord del poble". 

Bosch ha recordat que està prohibit utilitzar aquesta mena d'estris en aquesta època de l'any, precisament pel perill que suposen i ha titllat l'acció d'"imprudència temerària". 

L'afectació final de l'incendi ha sigut d'11 hectàrees en una zona forestal situada a tocar d'un barranc del Cau de la Guineu, al Torrent d'Aroles, en una zona de sotabosc al costat de la riera de Teià, un lloc que presenta dificultats perquè hi treballin els equips d'extinció.

Segons han informat els Bombers, han enviat 10 unitats terrestres i 30 aèries per intentar controlar un incendi que ha obligat a tallar la BP-5002, entre Vallromanes i Alella.

Uns 25 veïns de la urbanització Delícies de Teià han abandonat voluntàriament les seves cases de forma preventiva per l'incendi al final de la riera de Teià, a tocar de la muntanya, lluny de la zona urbanitzada, motiu pel qual no s'ha ordenat evacuació, només confinament preventiu.

L'alcalde ha destacat la importància de les tasques recents de prevenció d'incendis que s'han fet aquest any en aquesta zona.

Notícies relacionades

Agrupacions de defensa forestal del Maresme han col·laborat en les tasques d'extinció amb sis vehicles.

Tot i no ordenar-se l'evacuació, alguns veïns han decidit abandonar casa seva.