Els examinadors de trànsit tornen a la vaga

Mantenen les jornades de protestes convocades per als dies 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol

El col·lectiu ha anunciat a nivell estatal una aturada indefinida a partir del 4 de setembre

 

  / EFE / MANUEL CARRETERO

2
Es llegeix en minuts

Els examinadors del carnet de conduir tornaran a la vaga dilluns, dimarts i dimecres de la setmana que ve i es plantegen continuar la protesta al setembre per exigir a la Direcció General de Trànsit (DGT), organisme dependent del Ministeri de l'Interior, que faci efectiu el pagament del complement salarial a què es va comprometre.

El director de la Direcció General de Trànsit (DGT), Gregorio Serrano, compareixerà dimarts que ve a la Comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible del Congrés per informar sobre les mesures que portarà a terme aquest organisme amb l'objectiu de posar fi a la situació dels examinadors, que des del juny estan fent aturades per denunciar aquesta situació.

LES REIVINDICACIONS

Els examinadors estan denunciant des del juny que l'Executiu es va comprometre el 2015 a dotar tots els treballadors amb un complement específic d'entre 250 i 270 euros al mes i a crear una escala professional nova per al col·lectiu, diferent dels administratius que treballen a les oficines, unes promeses que Interior encara no han complert.

Segons informa el sindicat UGT, fa 10 anys la DGT es va comprometre a pagar un complement salarial específic, que es va aplicar a la majoria de col·lectius de la plantilla, però no als examinadors del carnet de conduir.

El sindicat considera que, després de 13 jornades de vaga al juny i el juliol i l'afectació que està suposant per a la ciutadania, "resulta absolutament incomprensible el silenci i la falta de voluntat negociadora de la DGT i del Ministeri d'Interior, que no han fet cap proposta sobre el pagament d'aquest complement".

CONCENTRACIONS

Notícies relacionades

El col·lectiu ha convocat un aturada indefinida a partir del 4 de setembre. L'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) també ha anunciat una concentració el dia 25 de juliol davant la DGT. Els examinadors han insistit que no pensen renunciar a aquest complement i que el seu pagament representa una condició indispensable per desconvocar la vaga. De moment, els examinadors mantenen les jornades de vaga convocades per als dies 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol.

A Catalunya, hi ha 112 examinadors de trànsit que fan 13 exàmens diaris cada un i, en 20 dies de vaga, es poden arribar a posposar més de 29.000 exàmens.

112 examinadors 13 exàmens diaris El Consell de Ministres ha acordat, dins del reial decret llei pel qual es va aprovar una oferta d'ocupació públic extraordinària, la creació d'una especialitat de Trànsit per solucionar els problemes d'escassetat d'examinadors i la convocatòria de 505 places abans de final d'any, una de promoció interna de 435 places d'examinadors i 70 d'accés lliure. Asextra considera aquesta reforma com a "indignant". "La creació d'una especialitat no interessa, havien promès una escala pròpia", ha assegurat el col·lectiu en vaga.