MAPA INTERACTIU

¿Saps quants bars té el teu municipi?

A Espanya hi ha una mitjana de tres d'aquests locals de restauració per cada 1.000 habitants

icoy33824292 bares tradicionales casa almirall160701210250

icoy33824292 bares tradicionales casa almirall160701210250 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

160;bars són llocs on passen moltes històries cada dia: s'hi firmen contractes, s'hi canten gols i s'hi escriuen milers d'històries cada dia. En moltes ocasions, són un punt i a part en la nostra rutina diària. A Espanya hi ha més de 100.000 bars repartits per tot el territori. De fet, de mitjana hi ha tres bars per cada 1.000 habitants. Però, ¿quines són les zones que més concentració de locals tenen per habitants? Coca-Cola ha presentat l'estudi 'Beneïts Bars en dades', que mostra la importància que tenen els locals en la nostra cultura. A través d'aquest mapa es pot saber quina és la taxa de bars per cada municipi.

El punt de partida ha sigut la base de dades de la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR) amb el nombre de bars, restaurants i allotjaments d'un total de 6.999 municipis on existeixen aquest tipus d'establiments.

ELS BARS, IMPORTANTS PER A LA NOSTRA ECONOMIA

¿Què seria Espanya sense els seus bars? La xifres remarquen la seva importància per al país. L'hostaleria representa el 7,4% del PIB nacional i dona feina a 1,6 milions de treballadors. El 2016, va aportar a l'economia espanyola un total de 118.122 milions d'euros, segons el càlcul de la FEHR.

Entre els municipis que superen els 50.000 habitants, destaquen Benidorm (Comunitat Valenciana) i Lleó (Castella i Lleó) que tenen més de cinc bars per cada 1.000 persones. Hi ha tres comunitats autònomes que superen la mitjana espanyola: Castella i Lleó, les illes Balears i Astúries.

Notícies relacionades

Lluny de les grans ciutats, l'estudi també destaca aquelles petites poblacions que només tenen un únic bar. En aquests casos, aquests locals es converteixen en el centre neuràlgic i de trobada de tot el poble.

MONUMENT ALS BARS

COCA-COLA

Coca-Cola ha inaugurat a San Bartolomé de Tirajana (Canàries) el primer monument dedicat al bar de tot Espanya. Aquesta ciutat del sud de Gran Canària és la localitat espanyola de més de 50.000 habitants amb la taxa de locals de restauració més alta. Van participar en la inauguració el vicepresident del Govern de les Canàries, Pablo Rodríguez, així com representants de l'ajuntament, de Coca-Cola i de la FEHR.