Denunciat per sexista el cartell de la Fira del Llibre de Zamora

L'obra mostra una dona despullada amb un llibre tapant-li les natges

dbewtw6xsaa56xt

dbewtw6xsaa56xt

1
Es llegeix en minuts

El partit Podem de Zamora i diverses persones a través de les xarxes socials han denunciat per "sexista" el cartell que anuncia la Fira del Llibre de Zamora i que mostra una dona despullada d'esquena com a reclam.

El cartell, guanyador d'un concurs convocat per l'Associació Zamorana de Llibreries, Papereries i Material Didàctic (Azal), organitzadora de la fira  en col·laboració amb l'Ajuntament de Zamora i les Biblioteques Pública i Municipal de Zamora, mostra una dona despullada d'esquena, amb un llibre tapant-li la part superior d'esquena i les seves mans sobreposades ocultant part de les natges.

Per Podem, el cartell és una al·legoria sexista de la lectura i ha considerat "un despropòsit" que es pretengui fomentar la lectura com a motor d'igualtat, llibertat, educació i cultural i a la vegada caigui "en els estereotips publicatris".

Segons el seu parer, el cartell col·loca la dona "d'esquena al coneixement de la lectura i la  transforma en objecte", alhora que mostra la lectura com un "simple estat de somni".

Notícies relacionades

El cartell, que es completa amb llibres en l'aire a l'altura del cap de la dona, és rebutjat pel grup de feminisme de Podem, que ha recordat a més que "ni la lectura et fa levitar ni la dona és només cul".

La 32a Fira del Llibre de Zamora se celebrarà del 8 a l'11 de juny i de moment la crítica no ha tingut reacció entre els organitzadors. L'alcalde de Zamora és Francisco Guarido Viñuela, que procedeix d'Izquierda Unida.