INVESTIGACIÓ DE SALUT

Un brot de gastroenteritis afecta 190 professionals de l'Hospital de Bellvitge

L'Agència de Salut Pública sospita que l'origen està en els entrepans de la cafeteria del centre

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

1
Es llegeix en minuts

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha informat que s'ha produït un brot de gastroenteritis aguda que afecta 190 professionals de l'Hospital de Bellvitge, relacionat probablement amb el consum d'aliments en la cafeteria del centre que dona servei a professionals i visitants.

L'agència, amb la col·laboració de l'Hospital de Bellvitge, està portant a terme una investigació epidemiològica per determinar el possible origen i l'agent causal del brot. Amb la informació preliminar recollida fins ara, se sospita d'una contaminació vírica dels entrepans servits a la cafeteria.

Per una altra part, s'estan fent les actuacions d'inspecció alimentària per valorar les instal·lacions, la higiene, la manipulació dels aliments i els autocontrols realitzats per l'establiment.

NÀUSEES, VÒMITS I DIARREA

Fins ara es té constància que hi ha 190 professionals de l'hospital afectats, que presenten una simptomatologia lleu i de poca durada, consistent en nàusees, vòmits i diarrea. La seva evolució és favorable i cap d'ells ha requerit hospitalització. Pel que fa al centre, la cobertura assistencial està garantida, assegura l'agència.

Notícies relacionades

El Servei d'Urgències de l'hospital i la xarxa de vigilància epidemiològica i de resposta a emergències de salut pública de l'ASPCAT està en alerta per detectar altres possibles casos que poguessin estar associats i fer la investigació oportuna per confirmar o no la seva relació amb el brot.

L'ASPCAT recorda que és essencial extremar les mesures higièniques per prevenir l'aparició de nous casos. En aquest sentit, s'han reforçat les recomanacions al personal de l'hospital de mesures d'higiene com el rentat de mans.